Nederlandse bezettingsleger in Indonesië.

Nederlandse bezettingsleger in Indonesië.

In 1948 werd de Amsterdammer Jaap Duppen opgeroepen voor militaire dienst in Indonesië. Als jonge communist had hij aanvankelijk gewetensbezwaren, maar uiteindelijk ging hij toch. Met een eigen missie: “het geweld tegen de bevolking beperken en opkomen voor de gewone soldaat”. Tijdens een bijeenkomst op 9 maart in Amsterdam gaat hij vertellen over zijn ervaringen als dienstplichtige in een oorlog waar de Nederlandse staat aan de verkeerde kant stond.

Bijeenkomst
Donderdag 9 maart
Van 19:30 tot 21:00 uur
Eerste Weteringplantsoen 2-c
Amsterdam
Facebook
Aanmelding via: amsterdam@voorwaarts.net

Indertijd maakte Duppen van dichtbij “het structureel extreem geweld” mee dat de historicus Rémy Limpach beschrijft in zijn boek “De brandende kampongs van generaal Spoor”. In 1995 legde Duppen zijn ervaringen vast in het boek “Waarom ik niet weigerde”, dat onlangs werd herdrukt.

Harry WesterinkHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*