De dichters

Vanmiddag hebben ruim 20 activisten en sympathisanten van Doorbraak zo'n tweeduizend flyers uitgedeeld in het centrum van Leiden. Daarin werd kritiek geleverd op Wilders' PVV en op de algemene verrechtsing van de politiek.

Er werd over het algemeen positief gereageerd op de actie. Er zullen waarschijnlijk niet heel veel PVV-stemmers op andere gedachten gebracht zijn, maar wel bleken veel mensen het fijn te vinden dat er in deze kille tijden nog mensen hun mond open doen tegen racisme en verrechtsing. Het geeft zelfvertrouwen aan progressieve mensen wanneer we laten zien dat ze echt niet alleen staan, ook al lijkt het door de overkill aan media soms alsof iedereen rechts en moslimbasher geworden is. De flyer-actie werd ondersteund door drie dichters: Joke Kaviaar, Harry Zevenbergen en Martin Aart de Jong.

Eric Krebbers

Past intolerantie en ontwrichting wel in uw cultuur?

Wilders, ook uw en mijn wortels liggen in een islamitsch land

Info-kraampjeHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*