Logo van Dev Yol.

De indrukwekkende documentaire over de opstand in het Turkse Fatsa is nu ook op internet te vinden. Doorbraak heeft de film vertaald en eerder vertoond op bijeenkomsten in Leiden en Nijmegen. Beide keren werd een inleiding verzorgd door Mehmet Kirmaci, de auteur van “Fatsa 1979-1980: een in de kiem gesmoorde revolutie”.

De film is nu ook te zien op Youtube, en te downloaden via The Pirate Bay (kies een van deze proxy-sites en zoek op “Fatsa”).

Het is voor mensen die weinig weten van de situatie in Turkije in de jaren 70 en 80 aan te raden om vooraf aan de film eerst het artikel van Kirmaci te lezen. Mogelijk gaat Doorbraak de film de komende maanden nog vaker vertonen, met inleiding.

Eric KrebbersHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*