Gebladerte-brochure over de PVV verschenen

Gebladerte-reeks nummer 33

Onlangs is de nieuwe Gebladerte-brochure “Samen tegen Wilders’ PVV” verschenen. De brochure is nr. 33 in de Gebladerte-reeks.

Peilingen geven aan dat de extreem-rechtse PVV bij de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni 2010 wel eens de grootste partij zou kunnen worden. Andere partijen lijken Wilders echter eerder te pamperen dan aan te pakken. Sowieso schuiven ze allemaal weer een beetje verder op naar rechts. Maar toch maakt geen partij het nu zo bont als de PVV met zijn onverbloemde racisme en keiharde neo-liberalisme.

Verzet tegen de opkomst van de PVV en de algehele verrechtsing moet dus van onderop komen. Heldere kritieken en argumenten vormen bij die strijd belangrijke wapens. De artikelen in deze brochure zijn bedoeld om daar een bijdrage aan te leveren. De auteurs gaan uitgebreid in op Wilders’ rechts-populistische ideeën. En op het gebrek aan protest door de gevestigde orde. Tot slot wordt er nagedacht over strategieën voor de opbouw van tegenkrachten.

De auteurs van de brochure-artikelen zijn allen aangesloten bij Doorbraak of Wilders Sluit Ook Jou Uit (WSOJU). Deze twee organisaties hebben de afgelopen jaren een flink aantal acties en bijeenkomsten tegen Wilders georganiseerd.

De brochure bevat 48 pagina’s en wordt uitgegeven door stichting Gebladerte. Te bestellen door 3 euro over te maken op rekeningnummer 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden o.v.v. G33. Vul ook dit formulier in met je adresgegevens.

Ga naar onze winkelpagina voor meer brochures.