Gebladerte-reeks nummer 33

Onlangs is de nieuwe Gebladerte-brochure “Samen tegen Wilders’ PVV” verschenen. De brochure is nr. 33 in de Gebladerte-reeks.

Peilingen geven aan dat de extreem-rechtse PVV bij de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni 2010 wel eens de grootste partij zou kunnen worden. Andere partijen lijken Wilders echter eerder te pamperen dan aan te pakken. Sowieso schuiven ze allemaal weer een beetje verder op naar rechts. Maar toch maakt geen partij het nu zo bont als de PVV met zijn onverbloemde racisme en keiharde neo-liberalisme.

Verzet tegen de opkomst van de PVV en de algehele verrechtsing moet dus van onderop komen. Heldere kritieken en argumenten vormen bij die strijd belangrijke wapens. De artikelen in deze brochure zijn bedoeld om daar een bijdrage aan te leveren. De auteurs gaan uitgebreid in op Wilders’ rechts-populistische ideeën. En op het gebrek aan protest door de gevestigde orde. Tot slot wordt er nagedacht over strategieën voor de opbouw van tegenkrachten.

De auteurs van de brochure-artikelen zijn allen aangesloten bij Doorbraak of Wilders Sluit Ook Jou Uit (WSOJU). Deze twee organisaties hebben de afgelopen jaren een flink aantal acties en bijeenkomsten tegen Wilders georganiseerd.

De brochure bevat 48 pagina’s en wordt uitgegeven door stichting Gebladerte. Te bestellen door 3 euro over te maken op rekeningnummer 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden o.v.v. G33. Vul ook dit formulier in met je adresgegevens.

Ga naar onze winkelpagina voor meer brochures.


 1. Martin007 # 1 
  4 jaar geleden

  Juist de mensen met de laagste inkomens stemmen op Wilders. Omdat ze 1 vergeten zijn uit welke partij deze aso afkomstig is en 2 omdat ze niet het flauwste benul hebben van politieke basiskennis. Door allerhande intriganten (Frits Wester) worden bepaalde partijen links genoemd, die het niet zijn (Pvda, GL, D66). Ook worden bepaalde partijen “midden” genoemd, terwijl dat niet eens mogelijk is.

  In Nederland kan een politicus in de tweede kamer kiezen tussen 2 verschillende politieke ideeën.
  Het Rijnlandmodel en het Angelsaksisch model. Het Angelsaksisch model wil zo veel mogelijk overheid afschaffen, zodat de ondernemingen weer de baas worden en kunnen bepalen wat ze met hun werknemers uitvreten. Het Rijnlandmodel wil dat de overheid de scherpste kantjes van het kapitalistische systeem afhaalt en de bevolking beschermt tegen de rijke bovenlaag.

  Van al die partij in de tweede kamer zijn de Socialistische Partij en de Partij voor de Dieren voor het Rijnlandmodel. Alle ander partijen heten VVD.

  Wie dit niet weet, kan nooit een goed keuze maken in het stemhokje en extreem worden beïnvloed door de rechtse politici en televisiemakers (Mathijs van Nieuwkerk en Peter R(echts) de Vries).

 2. Eric # 2 
  4 jaar geleden

  Niet dus, martin007…

  “Om de PVV met succes te kunnen bestrijden is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de achterban van de partij. Daartoe behoren niet alleen “autochtonen” uit de laag opgeleide onderklasse, maar ook hoog opgeleide ondernemers en academici. De PVV-achterban is veel gevarieerder dan vaak gesuggereerd wordt.”

  Lee hier meer: PVV, wie stemt daar nu op?

 3. Marcel # 3 
  4 jaar geleden

  Je hebt helemaal niks aan zo’n brochure of welke actie dan ook.
  De PVV wordt indirect door de partij van de arbeid en d66 in het zadel gehesen.
  De partij van de arbeid doet helemaal niets voor de minderbedeelden en die zijn het vertrouwen in de politiek kwijt.
  Wat krijg je dan ? Ze zoeken een andere uitlaatklep, en een ander stukje houvast.
  Het wordt tijd dat er een eerlijke partij komt.

 4. Carina # 4 
  4 jaar geleden

  Als ik een stemadvies mag geven: Gewoon op de SP of op de Partij voor de Dieren stemmen!
  Ik heb nooit begrepen waarom iedereen op de PVDA ging stemmen. Dom, dom, dom. Dat was een beetje dom haha.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*