Info-tour: hoe temmen we Wilders? Leren van de strijd tegen het Vlaams Belang

Wilders gebruikt hetzelfde symbool als het Vlaams Belang: bokshandschoenen

Op 23, 24 en 25 maart 2007 zijn er informatieve bijeenkomsten in respectievelijk Deventer, Leiden en Nijmegen over de overeenkomsten en verschillen tussen de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders en het Vlaams Belang van Filip Dewinter.

De PVV zegt keer op keer niets te hebben met het extreem-rechtse Vlaams Belang, maar men doet qua radicaliteit niets onder voor de Belgische evenknie. Beiden doen racistische en schofferende uitspraken over moslims, niet-westerse migranten en links. Beiden profileren zich voorts als sociale partijen voor de gewone man en vrouw, maar in werkelijkheid staan de partijen een neo-liberaal beleid voor waarbij de armen armer en de rijken rijker worden.

Op de bijeenkomsten zullen sprekers van de nieuwe Nederlandse organisatie Doorbraak en Mark Saey van het Belgische anti-racistische Blokwatch dieper ingaan op het gedachtengoed van de PVV en het Vlaams Belang. Zij zullen aangeven waar de verschillen en overeenkomsten tussen beide liggen. Verder zal de vraag opgeworpen worden hoe anti-racisten tegenwicht kunnen bieden aan de partijen.

Vrijdag 23 maart 20.00 uur
Gebouw SOBD (bovenzaal), Assenstraat11, Deventer
Organisatie: Doorbraak i.s.m. ABTW

Zaterdag 24 maart 14.00 uur
Gebouw HTIB Leiden, Eksterpad 4, Leiden
Organisatie: Doorbraak i.s.m. HTIB Leiden

Zondag 25 maart 14.00 uur
Café Klinker, Van Broeckhuyzenstraat 46, Nijmegen
Organisatie: Doorbraak

Doorbraak, Postbus 901, 7400 AX Deventer. Tel: 06.41.20.61.67