Inspirerend pamflet van de actiegroep Wilders Sluit Ook Jou Uit

Populair T-shirt
Tijdens de manifestatie van afgelopen zaterdag tegen Wilders en de EDL deelde de actiegroep Wilders Sluit Ook Jou Uit, waarin ook Doorbraak participeert, het onderstaande inspirerende pamflet uit. De titel luidt: “Tegen racisme, uitsluiting en ongelijkheid”.

Op het moment dat je dit leest is wordt er elders in de stad een manifestatie gehouden door de zeer gewelddadige, extreem-rechtse organisatie de English Defence League (EDL). Deze racistische voetbalhooligans uit Engeland zijn naar Amsterdam gekomen om steun te betuigen aan de PVV, de ‘partij’ van Geert Wilders. Ze zijn hier niet alleen om hun haatzaaiende boodschap te verspreiden, maar ook om de oprichting van een vergelijkbare organisatie in Nederland te ondersteunen. Als het aan hen ligt, worden nationalistische en racistische partijen en bewegingen als de PVV voortaan op straat vertegenwoordigd door extreem-rechtse knokploegen. Koren op de molen van Wilders, volgens wie er van ‘rassenrellen ook een positief effect uit kan gaan’.

Op het moment dat je dit leest wordt er ook op heel veel andere plaatsen in het land grof geweld gebruikt, bijvoorbeeld tegen mensen die hier van de staat geen nieuw leven mogen opbouwen. Zo worden er nog steeds duizenden geïllegaliseerde migranten vastgehouden in detentie- en deportatiecentra, terwijl ze nooit iemand iets misdaan hebben. Als het aan de PVV en het nieuwe kabinet Bruin 1 ligt, worden er in de toekomst zelfs nog veel meer onschuldige mensen onder inhumane omstandigheden gevangen gezet, voor onbepaalde tijd, en zonder enig uitzicht op een beter leven.

Op het moment dat je dit leest groeit en groeit in onze samenleving de kloof tussen arm en rijk. En terwijl de rijken op hun wenken worden bediend door het beleid van het kabinet Bruin 1, wordt de rekening van de economische crisis zonder blikken of blozen afgewenteld op de allerarmsten in onze samenleving. Studenten, alleenstaande ouders, werklozen, arbeiders, kunstenaars, huurders, arbeidsongeschikten en alle andere mensen met een kleinere portemonnee worden hier de dupe van. Hoe meer geld je hebt, hoe minder je van dit kabinet met PVV-steun hoeft in te leveren. Het is de wereld op zijn kop.

Op het moment dat je dit leest wordt de repressie tegen mensen die het hier niet mee eens zijn steeds verder opgevoerd. Mensen die meedoen aan demonstraties tegen – bijvoorbeeld – de sociale afbraak of het kraakverbod, worden meer en meer gecriminaliseerd en geïntimideerd door politie en (lokale) politici. Steeds vaker worden ze zelfs keihard door de politie in elkaar geslagen. In politiek Den Haag wordt intussen gedaan alsof je alleen met geweld sociale problemen op kunt lossen.

Op het moment dat je dit leest voelen meer en meer mensen zich verdrukt, gediscrimineerd, bedreigd, gecriminaliseerd, geminacht, en uitgesloten. Wie is er eigenlijk niet de dupe van al deze ontwikkelingen? Hoeveel mensen worden er nou echt beter van? Wie wordt er nu eigenlijk niet uitgesloten?

Maar: op het moment dat je dit leest zijn er ook op verschillende plekken in de stad mensen aan het vechten voor een betere samenleving. Wij hebben genoeg van het rechtse klimaat, van de tsunami van racisme die onze samenleving overspoelt. Wij zijn helemaal klaar met de schijnoplossingen van het kabinet Bruin 1. Wij hebben het gehad met de oplichtingspraktijken van Wilders en de PVV, en met het zaaien van angst en haat door rechtse politici en media.

Heb jij er ook schoon genoeg van? Sluit je dan aan bij ons protest, en vecht met ons mee voor gelijkheid en solidariteit, tegen racisme, apartheid en uitsluiting!

Actiegroep ‘Wilders sluit ook jou uit!’
wilderssluitookjouuit.nl
wilderssluitookjouuit@gmail.com