Lachen om Wilders en Bruin I

Wilderssmurf
Okee, we moeten van onderop mensen organiseren om verzet op te bouwen tegen het rijkeluiskabinet, en okee, we moeten de verneukeratieve argumenten van Wilders en co inhoudelijk weerleggen, en we moeten de heersende debatten reframen. Maar wat is een beweging zonder humor?

Daarom hier een aantal grappige sites, filmpjes en cartoons rond Wilders en Bruin I. Weet je er meer? Kom maar op met je links, plaats ze hieronder en laat ons meelachen… En laat Wilders weer eens lekker “ziedend” worden.

Bijzonder grappig zijn de filmpjes van Tegenstemwijzer.nl. Hier twee voorbeelden. Met name de eerste is hilarisch vanwege de slapstick-elementen.

Grappig was ook de Tegenfilm, die in 2008 werd gemaakt en in drie delen is te zien op YouTube.

In de categorie grappige websites spande pvvhaaglanden.nl toch wel de kroon. Die is deze week helaas offline gegaan, maar is dus bij AFA Den Haag nog na te lezen. De site wist Wilders in ieder geval weer eens “boos” te krijgen. Voor wie de site heeft gemist: hier een tweetal van de grappige nieuwtjes die erop stonden:

PVV: Kerncentrale op Scheveningen goed idee!

De Partij voor de Vrijheid wil een kerncentrale op Scheveningen bouwen. Richard de Mos: “We zochten naar een plek waar geen bebouwing is, en dat is op strand duidelijk het geval.” De fossiele brandstoffen raken op en daarom vindt de PVV het belangrijk om nu direct actie te ondernemen. “We kunnen natuurlijk niet afwachten zoals de linkse elite dat doet.” De centrale komt ter hoogte van Duindorp. “Hier verwachten wij het minste weerstand, ook is het strandzand daar het meest geschikt voor bebouwing. Natuurlijk zijn wij op de hoogte van alternatieven. Maar een kerncentrale op het strand is gewoon een goed idee! Dit is de goedkoopste oplossing en levert zo ook weer werkgelegenheid op voor de Duindorpers.”

PVV: “Alle bomen uit straatbeeld verwijderen!”

In Zuid-Holland overlijden jaarlijks meerdere mensen doordat ze met hun auto tegen een boom botsen. Richard de Mos: “Die bomen zijn levensgevaarlijk! Hier in Den Haag staan die dingen soms gewoon vlak langs de weg, daar gaat je bloed toch van koken? Wandelen en fietsen is ook al bijna onmogelijk, je weet niet eens meer of je in de stad bent of in een sprookjesbos. Zo snel mogelijk omhakken die handel!” Alleen voor landelijke gebieden wil de PVV eventueel een uitzondering maken. Dion Graus: “In Zuid-Holland moeten ze natuurlijk zelf weten wat ze doen, maar vogels en eekhoorns moeten ook ergens wonen. Ik stel voor om op plaatsen waar binnen een straal van 1 kilometer geen verharde wegen zijn, speciale bomenreservaten in te richten. Hier moet dan wel een hek omheen, zodat er geen ongewassen bomenknuffelaars in de buurt kunnen komen.”

Ook dit bericht over Nijlganzen was grappig.

Een website waarop Wilders en zijn kornuiten voortdurend onderuit gehaald worden, op een vaak humoristische wijze, is Krapuul.nl.

Ook cartoonisten dragen hun steentje bij. De tekenaar Tim Looten zet Wilders al een aantal jaar te kakken met zijn lopende cartoon-reeks BORN 2B WILDers. Hij publiceert ze op Maroc.nl en bij Doorbraak.

Een van de cartoons van Maroc.nl
Een van de cartoons van Maroc.nl

Op Joop.nl hebben ze nu zelfs een grote Wilders cartoon-wedstrijd opgezet, of beter gezegd: een Wilders cartoon-test. Want de site wil de ingezonden cartoons voorleggen aan de PVV-chef of ze van hem mogen.

Cartoon op Joop.nl
Cartoon op Joop.nl

Weet je meer bronnen van anti-Wilders humor, maak ons daar hieronder dan deelgenoot van.

Eric Krebbers