Ook Doorbraak-sprekers op 1 mei-bijeenkomsten Den Bosch en Almelo

Mayday
Doorbraak-activist Emek Egeli spreekt dit jaar op de 1 mei-viering in Almelo. De dag van eenheid, solidariteit en strijd van de arbeiders wordt daar gevierd door de Turkse verenigingen SDO, ATIB, OTDIB en TDVH die zijn gekoppeld aan de federatie FTDVT. Alle leden en vrienden zijn welkom. Plaats: ATIB Bornerbroeksestraat 19, Almelo, aanvang 19:30 uur.

Doorbraak-activist Bob Wester spreekt die middag op de anti-kapitalistische 1 mei-demonstratie in Den Bosch. Hij zal daar ingaan op de noodzaak en de mogelijkheden om ons te organiseren voor het effectief vergroten van onze bestaanszekerheid. De Mayday Den Bosch begint om 14:00 uur op het Leonardo da Vinciplein aan de achterzijde van het station.

Na afloop van de Bossche demonstratie reizen we naar Nijmegen om daar de strijdbare dag voort te zetten op de Doorbraak-bijeenkomst in Nijmegen. Die begint om 19:30 uur in de Grote Broek aan de Van Broeckhuysenstraat 46.

De uitnodiging om te spreken in Den Bosch volgt op het aanhalen van de banden van Doorbraak met Bossche activisten. Op vrijdag 17 april 2009 verzorgden twee leden van Doorbraak een info-avond in de lokale kraakkantine Knoflook. Na een inleiding over Doorbraak als organisatie is er gesproken over het gevaar van het rechts-populisme en mogelijke tegenstrategieën. Hoewel de opkomst van 10 mensen wat tegenviel, werd dit ruimschoots gecompenseerd door de actieve en kritische bijdragen van de aanwezigen. Vooral de discussie over de balans tussen de noodzaak van het leggen van allianties met anderen die politiek niet op alle gebieden in ons straatje liggen en de grenzen die je kan of moet stellen in deze samenwerking was uitdagend. Ter afsluiting hebben we op een feestelijke manier de eerste exemplaren van de gloednieuwe Doorbraak-krant verspreid.