Papieren Doorbraak-krant stopt om meer tijd vrij te maken voor organiseren

Voorkant van de eerste Doorbraak-krant.
Voorkant van de eerste Doorbraak-krant.

We stoppen met het uitbrengen van onze tweemaandelijkse papieren krant. In juni is het laatste nummer verschenen. Het produceren en verspreiden van een papieren krant kostte ons nogal wat tijd en energie, en die kunnen we vanaf nu meer in het organiseren gaan steken.

Vanzelfsprekend blijven we wel volop schrijven. Al onze artikelen, interviews, blogs, cartoons en aankondigingen blijven we als vanouds publiceren op deze website.

Wil je niets missen, dan kun je je gratis abonneren op onze wekelijkse digitale [Doorbraak Info]-nieuwsbrief.

We zijn verder van plan om iets van twee keer per jaar een brochure uit te gaan brengen rond actuele of anderszins belangrijke thema’s. Vanzelfsprekend krijgen al onze donateurs en steunleden die automatisch toegestuurd. Klik hier als je ook steunlid/donateur wilt worden.

De redactie neemt met pijn in het hart afscheid van de papieren uitgave, toch een beetje ons kindje. Een aantal van ons heeft maar liefst 23 jaargangen linkse bladen op de kerfstok, behalve de Doorbraak-krant (2009-2013) ook voorgangerbladen als De Peueraar (1990-1994), Lokaal Kabaal (1995-1997) en De Fabel van de illegaal (1997-2009). Die zijn allemaal integraal terug te lezen in ons gigantische Gebladerte Archief.

Maar de tijden veranderen: als activisten halen we net als bijna iedereen tegenwoordig het merendeel van onze informatie en discussiestukken van internet. Een papieren krant mag dan nog altijd wat lekkerder lezen dan een beeldscherm, hij komt wel steevast een paar weken later dan internet met artikelen op de proppen. En het maken en verspreiden ervan kost veel meer tijd dan het onderhouden van een website, iets wat we sowieso ook al deden.

We gaan er de komende tijd op inzetten om onze website nog beter te maken, en om zoals gezegd nog intensiever te gaan organiseren. Doe je mee?

De redactie