Wat schrijft rechts?

Paul ter Linden op tv.
Paul ter Linden op tv.

In de publicaties van Hitler-wannabees, rechts-populistisch gespuis en christenzeloten komt hun ware aard naar boven. Haat tegen Joden, niet-westerse migranten en afvalligen voert de boventoon. Daarbij geven de publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van deze snuiters: krankjorume ideeën zijn aan de orde van de dag.

Ha! Wederom LPF-taferelen bij de PVV! Ene Paul ter Linden, fractielid van de Haagse PVV, schreef onlangs een boze brief aan zijn leider Geert Wilders, door Ter Linden omschreven als “Grote Blonde Leider”. Daarin kondigt hij met veel bombarie zijn vertrek uit de partij aan. Hij verwijt het Wilders dat hij samenwerkt “met een notoire homohater, racist en antisemiet” als de Belg Filip Dewinter. Ter Linden, zelf homoseksueel, vindt dat “politieke hypocrisie”. Verder schrijft Ter Linden dat zijn Haagse Gauleiter fractievoorzitter Machiel de Graaf een “stroman” is van Wilders die “dagelijks bij Geert op schoot zit” en die “structureel niet reageert op mail, sms of telefoon”. De Graaf zou verder “geen leiding” kunnen geven terwijl binnen zijn Haagse fractie “ruzies, intriges en achterdocht aan de orde van de dag” zijn. Volgens Ter Linden “graaien de PVV-ers er op los en krijgen ze veel geld terwijl ze niets doen”. Overigens is Ter Linden zelf ook geen frisse jongen. Hij verkondigde ooit dat wat hem betreft mannen met hiv boven hun geslachtsdeel “gebrandmerkt” zouden moeten worden door middel van een tatoeage. Dat zou veel nieuwe besmettingen voorkomen, aldus de volslagen krankjorume Ter Linden. Dat hij nu uit de partij stapt, wil niet zeggen dat hij afstand neemt van het rabiaat-rechtse gedachtegoed. Op Twitter schrijft hij namelijk vol trots nog steeds “uiterst rechts” te zijn. En als iemand dàt nu eens op zijn voorhoofd tatoeëert – of inkerft voor mijn part – dan weet iedere rechtschapen burger in één oogopslag dat men deze man moet mijden als de pest.

Graf van de voormalige SS-er Horst Tappert.
Graf van de voormalige SS-er Horst Tappert.

Van de “Grote Blonde Leider” van de PVV gaan we over naar de “Groot Germaanse Leider” Constant Kusters van de Nederlandse Volks Unie (NVU). In zijn partijorgaan Wij Europa schrijft hij voor de derde keer vader geworden te zijn van “een prachtige zoon”. Kusters heeft dit kind de naam Thorsten Rune Nordland Kusters gegeven. Je verwacht het niet! Kusters schrijft verder over de tv-serie Derrick. Voor de jonkies onder ons: dat was een populaire Duitse krimi waarin een agent met de naam Derrick allerlei bizarre moorden oploste. Derrick werd gespeeld door de inmiddels verteerde Horst Tappert. Nadat begin dit jaar bekend werd dat Tappert in de Tweede Wereldoorlog vrijwillig diende in de “Division Totenkopf” van de Waffen-SS, werden de herhalingsuitzendingen op de Nederlandse en Duitse televisie direct gestaakt. Kusters is hier sehr böse over. Moeten dan ook de toetjes en pizza’s van Dr. Oetker geboycot worden, zo vraagt Kusters zich af. De oprichters ervan waren namelijk ook overtuigd lid van de SS en spekten hen met grote sommen geld. En wat te denken van elektronicagigant Mediamarkt? Volgens Kusters was de oprichter ervan immers soldaat in Hitlers’ lijfwachtdivisie, de Leibstandarte SS. Waar Kusters nog “even lekker” een pizza van Dr. Oetker in de verbrandingsoven stopt, typ ik hier wat ongemakkelijk dit artikel op een toetsenbord van Mediamarkt… Misschien zet ik morgen mijn computer maar in de fik. Een aanklacht wegens collaboratie is immers het laatste waar ik op zit te wachten.

Elsevier neemt een helder en onvervalst rechts standpunt in over schaliegas: “Boren maar!”. Volgens het weekblad is schaliegas “veilig en schoon” en zou winning ervan “de staatskas spekken”. Schaliegas zit echter opgesloten in schalie, een hard gesteente. Winning van het gas kan daarom alleen door grote hoeveelheden water en chemicaliën de bodem in te spuiten om zo scheuren in het gesteente te maken. Critici wijzen terecht op de gevaren van die chemicaliën. Ook komen bij schaliegaswinning grote hoeveelheden methaan vrij die drinkwater kunnen besmetten. Op internet circuleert een befaamd filmpje waarin een vrouw te kampen heeft met zo’n besmetting. Elke keer dat zij haar waterkraan opendraait, komt er ook een flinke hoeveelheid methaan mee. Op het moment dat ze een vuurtje bij de waterstraal houdt, ontvlamt het methaan, telkens weer. Dat kan natuurlijk best handig zijn in de winter, als het koud is, maar verder lijkt me dat niet echt de bedoeling. Eigenlijk zou de Elsevier-auteur met zijn mond aan zo’n kraan geductaped moeten worden. En dan na enige tijd een vlammetje bij zijn poeperd houden… Daarna praten we weer verder.

In Laagland, de nieuwsbrief van Voorpost Nederland, wordt maar weer eens de oranje-blanje-bleu prinsenvlag te koop aangeboden. De prinsenvlag werd oorspronkelijk gedragen door wat wapperende Watergeuzen uit lang vervlogen tijden die een aantal Spanjaarden uit deze contreien donderden. De vlag is vooral besmet geraakt nadat de NSB hem tot een van zijn partijsymbolen bombardeerde. Sinds die tijd tooien alleen nog maar overtuigde nazi’s en fascisten zich met de vlag, en zoals bekend natuurlijk ook de patjepeeërs van de PVV. Verder biedt Voorpost een T-shirt aan met de opdruk “Spreek Nederlands LUL”. De tekst op dat shirt kan beter veranderd worden in “Schrijf Nederlands LUL”, daar al deze koopwaar aangeboden wordt in de rubriek “Voorpostwnkel” (sic). En, taalnazi die ik ben, schrijf niet “Zorg dat je snel besteld”, maar “Zorg dat je snel bestelt”. Met een “t” dus. LUL.

Robin Winkel (toen nog met baard) loopt in april 2003 mee in een demonstratie tegen terrorisme, georganiseerd door de Jonge Fortuynisten en Nieuw Rechts.
Robin Winkel (toen nog met baard) loopt in april 2003 mee in een demonstratie tegen terrorisme, georganiseerd door de Jonge Fortuynisten en Nieuw Rechts.

Op het nazistische webforum Stormfront is het de laatste tijd rustiger dan normaal. Dat komt mede door de vele ruzies die men daar met elkaar heeft. Nu is weer een aantal forumgebruikers boos op de extreem-rechtse Robin Winkel die daar opereert onder de naam Adelaar. Winkel is een onnavolgbare halve zool. Naar eigen zeggen komt dat omdat hij de ziekte van Asperger heeft. In ieder geval zijn zijn bijdragen totaal onbegrijpelijk. Winkel heeft gezegd dat hij vanaf 2007 werkte voor de politie. Hij sluisde informatie aan hen door over de groep rond de extreem-rechtse veteraan Tim Mudde. Winkel bezocht zelf ook bijeenkomsten van die groep. Hij is naar eigen zeggen politie-informant geworden omdat hij zich “ergerde aan het amateurisme” van de groep Mudde en wegens “ideologische verschillen” die hij met hen had. Winkel stelt verder ook informatie over Stormfront gedeeld te hebben met de politie. De leden van Stormfront zijn natuurlijk niet blij met deze “jodenstreken” en noemen Winkel een “parasiet”, “autist”, “verrader” en “debiel” die de dood verdient. Kortom, er is weer stront aan de knikker op Stormfront. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat niet alle verhalen van Winkel even betrouwbaar zijn. Zo beschuldigt hij mij op Stormfront ervan dat ik kort geleden in een dure auto voor zijn huis stond om foto’s te maken. Maar, ten eerste, heb ik helemaal geen zin om mijn tijd in dit soort rechtse mafketels te steken. En ten tweede, had ik maar een dure auto! Wellicht heeft Winkel ook gewoon verzonnen dat hij politie-informant is geweest, in een ziekelijke poging om aandacht te genereren. Aan de andere kant zou het niet de eerste keer zijn dat de politie labiele figuren misbruikt om informatie te vergaren.

In Revolte, blad van Voorpost Vlaanderen en Nederland, is dit keer veel aandacht voor Casa Pound. Die fascistische Italiaanse beweging wordt lyrisch opgehemeld. Casa Pound begon in 2003 toen een aantal “non-conformistische” fascisten een pand in Rome kraakte. Tegenwoordig beschikt de beweging over meer dan dertig kroegen, boekenwinkels en kraakpanden door heel Italië. Casa Pound geeft tijdschriften uit, verzorgt radio-uitzendingen, heeft een paar eigen sportverenigingen en eigen muziekgroepen. Men doet ook aan het produceren van films, strips, beeldende kunst, graffiti en brengt “non-conformistische kleding” uit. De beweging hangt volgens Revolte een “soort gramscisme” aan, in verwijzing naar de marxistische Italiaanse denker Antonio Gramsci. Die bepleitte dat revolutionairen eerst de culturele hegemonie moeten veroveren, voordat een revolutie echt kans van slagen heeft. Wat niet aan het veroveren van die culturele hegemonie bij zal dragen, is de moord op twee Senegalese straatverkopers eind 2011 door een actief lid van Casa Pound. Hij schoot hen zonder aanleiding en in koele bloede dood, maar dat terzijde. Vanuit Voorpost, maar ook andere Nederlandse extreem-rechtsen, is er altijd veel belangstelling geweest voor Casa Pound. Die beweging kon immers wel een relatief succesvolle fascistische beweging opbouwen, terwijl fascisten in Nederland de laatste jaren hun tijd verdoen aan onderlinge ruzies en geleuter in de marge. Aan de andere kant moet de slagkracht van Casa Pound ook weer niet overschat worden. “Het volk”, waar de fascisten altijd zo mee dwepen, zit duidelijk niet op hen te wachten. Zo deed de organisatie begin dit jaar in een aantal districten mee aan de verkiezingen. Slechts 0,14 procent van “het volk” gaf haar stem aan Casa Pound. En zo gaat het natuurlijk nog wel even duren voor die fascistische revolutie tot stand komt…

Heineken-vertegenwoordiger Ploumen legt de "Engelstalige" steen in Ethiopië.
Heineken-vertegenwoordiger Ploumen legt de “Engelstalige” steen in Ethiopië.

Allemaggies! De gemeente Amstelveen geeft een stadsgids uit met informatie over gemeentelijke en particuliere instellingen als buurtcentra, volksdansverenigingen, vrouwenkoren en ga zo maar door. Bijzonder handig allemaal, en wie weet trek ik binnenkort ook de stoute schoenen aan en geef ik me op voor een cursus klompendansen. Maar goed, Stichting Taalverdediging heeft natuurlijk weer wat te mekkeren. Een aantal pagina’s in het midden van de gids is in de Engelse taal, zodat ook anderstaligen kunnen komen klompendansen. En dat mag niet van de mag-nieters. Daarom schreef men maar weer eens een brief op hoge poten, naar de gemeente Amstelveen dus dit keer, en wederom zonder resultaat. Verder is Taalverdediging zeer verbolgen over het feit dat minister Ploumen onlangs in Ethiopië de eerste steen legde van een nieuwe vestiging van een Nederlandse bierfabriek. De tekst op die steen was echter in het Engels! Ik herhaal, in het Engels! Kunnen die Ethiopiërs potverdriedubbeltjes niet gewoon allemaal Nederlands leren! En als klap op de vuurpijl is de titel van het Taalverdediging-bericht over deze heikele kwestie: “Engelstalige steen gelegd”. En nu moet ik even mekkeren: een steen kan helemaal geen Engels spreken!

Gerrit de Wit