Steun de Schiphol-schoonmakers en stuur politici e-mailbom!

Actie op Schiphol
De schoonmakers op Schiphol hebben woensdag 11 maart hun actie voor betere arbeidsomstandigheden een stapje uitgebreid. Door zoveel mogelijk e-cards te versturen willen ze laten weten dat het schoon genoeg is. Ook politici ontvangen digitale post omdat zij schoonmaakbedrijven en Schiphol kunnen aanspreken op hun gedrag. Steun de schoonmakers en stuur ook een e-card.

De schoonmakers op Schiphol strijden al maanden voor reiskostenvergoeding, werkzekerheid en sinds kort ook voor een einde aan intimidatie door schoonmaakbedrijven en Schiphol. Geef uw steun en stuur een bericht naar de eigenaren van Schiphol: de gemeenten Rotterdam en Amsterdam én de rijksoverheid.  

Schiphol en de schoonmaakbedrijven komen vooralsnog niet tegemoet aan de eisen van de schoonmakers. Schiphol heeft de verantwoordelijkheid voor de schoonmakers erkend, maar laat hier nog weinig van merken. Wel ontving de bond meldingen van schoonmakers die werden geïntimideerd rondom de vakbondsacties.

Ron Meyer, bestuurder van FNV Bondgenoten, vindt dit absurd. "Het is onbehoorlijk dat schoonmakers geïntimideerd worden terwijl ze voor hun rechten opkomen. Er zijn bij onze actie namen van actievoerders genoteerd. Later kregen die mensen van hun baas te horen dat er consequenties uit zouden volgen. Het kan geen kwaad om de verantwoordelijken nu via e-mail op deze zaak te wijzen", aldus de vakbondsbestuurder.

Doorbraak steunt de schoonmakers en organizers hierom.