Steun de schoonmakers van Schiphol op 16 maart!

schoonmakers in actie
Op maandag 16 maart voeren de schoonmakers van Schiphol opnieuw actie. Doorbraak roept iedereen op om ook om 15:00 uur aanwezig te zijn op Schiphol Plaza (de grote hal) om solidariteit te tonen en mee te doen. Hieronder lees je de oproep van de schoonmakers zelf.

Beste vrienden van de schoonmakers,

Op Schiphol werken zo’n 1.000 schoonmakers. Wij zorgen ervoor dat elke dag 130.000 reizigers en 60.000 Schiphol-collega’s kunnen reizen, werken en genieten in een schone omgeving. Ondanks dat ons werk aan de basis van elke vlucht, vergadering, pauze en activiteit staat, worden wij door Schiphol en de schoonmaakbedrijven als onzichtbaar en onbelangrijk behandeld. Dat moet anders! Daarom zeggen wij nu: Schoon Genoeg!

Wat wij willen:
– volledige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
– werkzekerheid: voor vaste krachten én tijdelijke krachten
– een respectvolle behandeling (fatsoenlijke pauzeruimte, behouden pauzetijd, naleving cao, inzet werkdrukmeter, recht om de arbo-arts te bezoeken bij ziekte, einde aan intimidatie!)

Hier leggen we het op video uit.

Maandag 16 maart 2009 voeren we actie. We keren dan terug naar Schiphol-directeur Jos Nijhuis. Nijhuis heeft 3 maanden mogen nadenken over onze eisen. Naast onze eisen aan Schiphol willen we ook graag duidelijk maken dat we onzalige kabinetsplannen en rare ideeën over nullijnen afwijzen. Maandag 16 maart rond 15:00 uur maken we op Schiphol van de gelegenheid gebruik om te laten zien hoe groot de steun voor onze campagne is.

Wil jij onze campagne steunen? Laat dat dan weten via: steundeschoonmakers@live.nl
Natuurlijk is het het allermooist als je schouder-aan-schouder met ons wilt staan, maar mocht je andere ideeën hebben: laat het weten! Vanaf aanstaande maandag kun je ons ook vanuit je luie stoel steunen, hou daarom in elk geval onze campagnewebsite in de gaten!

Groetjes en hopelijk tot 16 maart!

Judy Lock
voorzitter Schoonmakerscomité Schiphol
www.wijhebbenerschoongenoegvan.nl

Ron Meyer
FNV Bondgenoten

Hier vind je meer over de acties en hier kun je lezen waarom Doorbraak het belangrijk vindt om de schoonmakers en de organizers te steunen.