Strijdbaar protest tegen Wilders

Spandoek in regenachtig Waddinxveen
Ongeveer 40 mensen hebben aan het begin van de avond in Waddinxveen actie gevoerd tegen de komst van PVV-leider Wilders. Er werd veel herrie gemaakt met oliedrums, gastoeters en fluitjes. Ook werden er leuzen geroepen als "Racisme is geen mening, maar een misdaad", en "Racisme, populisme, PVV: nee, nee, nee". Tussendoor waren er korte toespraakjes waarbij Wilders' neo-liberalisme centraal stond, evenals zijn haat tegen moslims en migranten, en zijn plannen om de toegang tot abortus te bemoeilijken.

Het was een zeer regenachtige avond. Bij aankomst moesten de activisten hun tassen en rugzakken laten doorzoeken door de politie, om vervolgens naar een grasveldje geleid te worden op een enorme afstand van de zaal waar Wilders zijn propaganda kwam maken. De ingang daarvan was vanaf dat grasveldje ternauwernood te zien. Er waren veel actieborden en spandoeken met teksten als "Wilders sluit ook jou uit!". Het luidruchtige protest kon rekenen op veel lokale aandacht. Niet iedereen kon de actie even goed waarderen, maar een aantal buurtbewoners schrok overduidelijk toch wel een beetje van Wilders anti-abortus plannen en zijn voornemens om de sociale afbraak met grote kracht voort te zetten.

Het protest duurde van ongeveer 18:30 uur tot 20:15 en heeft veel aandacht van de pers gekregen. De woordvoerder van AFA heeft een drukke avond gehad. Lees hier voor meer informatie over het protest en de folder die werd uitgedeeld.

Eric Krebbers