1 mei, Nijmegen: Dag van de Arbeid-demonstratie met spreker tegen dwangarbeid

Nederlandstalige actieposter (klik erop voor een grotere versie)
Nederlandstalige actieposter (klik erop voor een grotere versie)

Op 1 mei organiseren de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en Doorbraak een demonstratie in Nijmegen. “Internationaal staat 1 mei bekend als de Dag van de Arbeid. De traditie om deze dag te vieren is in Nederland minder diep geworteld dan in andere landen, zoals Duitsland of België. Wij willen daar verandering in brengen. In 2015 organiseren wij daarom een brede 1 mei-viering, waar verschillende onderwerpen aandacht krijgen: zorg, onderwijs, werk en migratie”, aldus de oproep. Op diverse punten tijdens de demonstratie zullen sprekers aandacht geven aan de thema’s van deze 1 mei-viering. Doorbraak zal in het kader van de internationale actieweek tegen dwangarbeid en sancties een toespraak verzorgen.

Demonstratie
Vrijdag 1 mei
Vanaf 17:00 uur
Schaek Mathonsingel
(tegenover het centraal station)
Nijmegen
Facebook

Na de demonstratie is er eten in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, tegen een vrijwillige bijdrage die uiteraard wordt gebruikt voor een goed doel. We sluiten de dag af met een feest in De Grote Broek.

Meer uit de oproep: “Arbeid verdient een viering. Het zelfvertrouwen en het respect voor werkenden verdient veel meer aandacht dan het normaal gesproken krijgt. Bankiers, beleggers, bestuurders, politici gaan er vanzelfsprekend vanuit dat er werk wordt verricht waar zij aan kunnen verdienen. De grote weelde waarin zij leven wordt geproduceerd door mensen met betaald of zélfs onbetaald werk, en steeds vaker door werkers in de publieke sectoren, zoals onderwijs of zorg. Op 1 mei vieren wij dat arbeid, en niet de winst het belangrijkste is. We staan stil bij arbeid omdat we samen willen werken aan het goede leven, de warme en passende zorg voor elkaar, het gepassioneerde leren en de vreugde van samen een prestatie neerzetten. We zeggen NEE tegen het rendementsdenken en JA voor aandacht voor de mens achter de cijfers. Kom ook! Dit is jouw kans om de start van een traditie mee vorm te geven en mee te bouwen aan een beweging van verbinding!”

Eric Krebbers

Flyer van de demonstratie.
Flyer van de demonstratie.