10 juli, Amsterdam: demonstratie tegen FvD-symposium “Understanding the conflict in Ukraine”

“De RAI heeft na onze mailacties aangegeven tóch door te gaan met het faciliteren van het Forum voor Democratie (FvD)-symposium ‘Understanding the conflict in Ukraine’ op zondag 10 juli. En dat betekent actie!”, aldus de organisatoren Mokum Tegen Fascisme.

“Bij deze roepen we iedere organisatie, buurtbewoner, groep, anti-fascist, iedereen die zich wil uitspreken tegen de normalisering van fascistisch gedachtegoed op om met ons in actie te komen. Samen zullen we met veel lawaai duidelijk maken dat fascisten/Poetin-propagandisten niet welkom zijn in Amsterdam of waar dan ook!

Tijdens het symposium zullen allerlei fascistische complottheorieën voorbij komen. Poetin zal worden verheerlijkt door Kremlin-propagandist John Laughland en Russische ambassadeur Alexander Shulgin. Complottheoreticus Joost Niemöller zal haatdragende leugens over de oorlog verspreiden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De giftige meetings zullen daarnaast doordrenkt zijn met alles dat de fascisten willen normaliseren; queerfobie, racisme, vrouwenhaat, islamofobie, klimaatontkenning, antisemitisme, pro-life denken, enzovoorts.

Zondag 10 juli
Vanaf 13:00 uur
RAI
Europaplein, Amsterdam
Instagram

Dit kunnen we niet onverstoord voorbij laten gaan! Sluit je aan bij de tegenactie bij de RAI op 10 juli om 13:00 uur. Neem trommels, toeters, bellen, anti-fascistische vrienden, buren en familieleden mee! Neem je banners, borden en vlaggen mee. En we nemen een megafoon en een zeepkist mee; voor mensen die dat willen is er ruimte om te spreken.”

Eric Krebbers

Meer info over de sprekers en de NSB-geschiedenis van de RAI op het Instagram account Mokum tegen fascisme.