Een aantal van de demonstranten bij de demonstratie in Den Haag.

Een aantal van de demonstranten bij de demonstratie in Den Haag.

“Kom naar de Dam… laten we samen een vuist maken tegen het bewind van Al-Bashir en tegen deportaties van Soedanese vluchtelingen”, aldus de oproep van de organisatoren. Op 24 december vond er in Den Haag ook al een zeer strijdbare demonstratie plaats.

Protest
Zaterdag 12 januari
Vanaf 13:00 uur
De Dam
Amsterdam

De oproep gaat verder: “Burgerlijke opstand in Soedan. Het volk van Soedan staat nu op tegen de dictator. Het volk vraagt om vrijheid, vrede en gerechtigheid. Het antwoord van het regime is meer dan 40 doden en duizenden arrestaties. Uitzetting van Soedanese vluchtelingen: ondanks de situatie in Soedan. Ondanks het negatieve reisadvies naar dat land. Ondanks de aanklacht door het Internationaal Strafhof in Den Haag tegen de president van Soedan. Ondanks al deze risico’s deporteren de IND en DT&V Soedanese vluchtelingen naar Soedan. Dit doen ze in samenwerking met het Soedanese consulaat. Willen we de deportaties stoppen? Kunnen we de vreedzame demonstraties een hart onder de riem steken? Zeker willen we dat. Samen kunnen we een sterk signaal geven richting de dictator. Samen kunnen we de samenwerking tussen de IND en de dictator stoppen.”

Eric Krebbers

In het Arabisch

In het ArabischHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*