12 november, Den Haag: pro-choice actie tegen anti-abortus demonstratie

Op 12 november vindt er in Den Haag de jaarlijkse “mars voor het Leven” plaats, georganiseerd door de christenfundamentalistische club Schreeuw om Leven. De deelnemers aan deze mars willen abortus verbieden, en daarmee het recht op een vrije keuze afschaffen. Dat vormt de reden waarom het Collectief Vrije Keuze een tegenprotest heeft georganiseerd.

Al jarenlang intimideren anti-abortus activisten cliënten van abortusklinieken. De christenfundamentalisten proberen bij de ingang van deze klinieken met geluidsoverlast, opdringerig gedrag en gebeden te verhinderen dat er in die klinieken abortusingrepen worden verricht. Maar ook al jarenlang voeren pro-choice demonstranten actie tegen deze aantasting van het recht op een vrije keuze door tegen deze anti-abortus activisten te protesteren.

Zaterdag 12 november
Vanaf 10:30 uur
Bij het internationaal homomonument
Koekamp (vlakbij station Den Haag Centraal), Den Haag

Daarnaast gaan de hyperpatriarchale christenen ook jaarlijks massaal de straat op in Den Haag voor een “mars voor het Leven”. Pro-choice activisten laten daar vrijwel altijd een tegengeluid bij horen. Het is belangrijk om dat te blijven doen.

Harry Westerink