14 december, Leiden: mars voor verhoging van het minimumloon #Leidenvoor14

De beweging #Samenvoor14 houdt op zaterdag 14 december een mars door het centrum van Leiden voor een minimumloon van 14 euro. De landelijke beweging #Samenvoor14 is sinds enige tijd ook actief in Leiden. Met de mars wil #Leidenvoor14 duidelijk maken dat de rijkdom eerlijker moet worden verdeeld en dat de politiek moet gaan luisteren naar de groep mensen die afhankelijk is van het minimumloon en er alleen maar op achteruit is gegaan. De mars start om 14:00 uur op het Stationsplein en gaat door het centrum van Leiden.

Zaterdag 14 december
Vanaf 14:00 uur
Stationsplein, Leiden
Facebook

#Samenvoor14 wil dat het minimumloon flink wordt verhoogd van 10 naar tenminste naar 14 euro. Hiermee stijgt niet alleen het loon van werkenden, maar ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW. Wij willen dat iedereen gewoon kan leven en meedoen in plaats van overleven. Twee miljoen mensen zijn van het minimumloon afhankelijk, en zijn er de afgelopen jaren wel 20 procent op achteruit gegaan. Nederland is gigantisch rijk, alleen is die rijkdom ook gigantisch ongelijk verdeeld. Nu bepalen de grote bedrijven dat politici naar hen luisteren. Maar wij gaan er voor zorgen dat de politiek naar ons gaat luisteren en onze rijkdom eerlijker gaat verdelen, te beginnen met een wettelijk minimumloon van 14 euro.

Van de mensen aan de onderkant zijn vooral vrouwen, mensen van kleur en mensen die lichamelijk en geestelijk niet zouden voldoen aan de norm de dupe. Daarom is de strijd voor 14 euro onlosmakelijk verbonden met feminisme, anti-racisme en de strijd tegen iedere vorm van uitsluiting, achterstelling of onderdrukking. #Samenvoor14 staat voor gelijkwaardigheid en solidariteit.

#Leidenvoor14

Voorkant van de flyer.
Achterkant van de flyer.