14 mei, Leiden: bijeenkomst tegen dwangarbeid

Leids college kan de pot op met z'n dwangarbeid...
Leids college kan de pot op met z’n dwangarbeid…

Het verzet tegen dwangarbeid neemt de laatste maanden sterk toe. Dwangarbeiders staan op en brengen hun schokkende verhalen naar buiten. Via onze website, of bijvoorbeeld het zwartboek van de FNV. In een groeiend aantal steden staat dwangarbeid inmiddels flink ter discussie. In Amsterdam en Vlissingen zijn al actiecomités opgericht. Door dwangarbeiders en hun sympathisanten. Ze worden gesteund door Doorbraak en de Bijstandsbond. Ook de FNV en de SP roeren zich inmiddels. En er worden al succesjes geboekt. Met acties en via de rechter.

Bijeenkomst tegen dwangarbeid
Dinsdag 14 mei
Aanvang 20:00 uur
Middelstegracht 38, Leiden
Contact opnemen vooraf? Dat kan:
071-5127619 of leiden@doorbraak.eu

Organiseren is belangrijk. Samen staan we sterk. Samen kunnen we ervaringen en tips uitwisselen. Samen kunnen we de straat op. De politiek ter verantwoording roepen. Lokaal en landelijk! Samen zijn we weerbaar op de werkvloer, kunnen we bezwaar maken, rechtszaken voeren. Samen kunnen we opkomen voor onze rechten als arbeiders: een behoorlijk loon en goede arbeidsrechten en -omstandigheden.

Het is crisis. Iedereen kan werkloos raken. Kom daarom ook naar de bijeenkomst op 14 mei. Dan kunnen we samen kijken wat we in Leiden gaan doen. Een Leids comité tegen dwangarbeid oprichten?

Het is crisis. Een record aantal mensen is werkloos. En er komen er nog meer bij: in de thuiszorg en andere sectoren worden veel ontslagen voorbereid. Tegelijkertijd worden tienduizenden werklozen gedwongen te werken voor hun bijstandsuitkering: dwangarbeid. Als het aan de regering ligt, worden dat er straks honderdduizenden. Werk zat dus, inderdaad. Bazen en overheden willen er alleen het minimumloon niet meer voor betalen. Ze profiteren gretig van dit aanbod van gratis en rechteloze werknemers. Dat moet stoppen. Doe je mee aan de tegenbeweging?

Eric Krebbers

De flyer (voor en achterkant)

Voorkant.
Voorkant.
De achterkant.
De achterkant.