14 november, Den Haag: protestactie tegen dreigende deportatie van Turkse vluchtelingen

Leyla en haar kinderen Ernesto Serdar en Defne Naz.
Leyla en haar kinderen Ernesto Serdar en Defne Naz.
Voorkom deportatie van de vluchtelingen door de KLM onder druk te zetten! Hoe? Zie onderaan dit artikel en doe mee!

Morgen organiseert Gezi Solidarity een protestactie bij het Tweede Kamer-gebouw tegen de dreigende deportatie van de Turkse vluchtelingen Leyla en Ali Karabulut, hun dochtertje Defne Naz en hun zoontje Ernesto Serdar. Ze zitten nu opgesloten in het detentiecentrum in Zeist. Hun deportatie naar Turkije met een KLM-vliegtuig is vastgesteld op zondag 16 november om 11:30 uur. Doorbraak roept iedereen op om aan de actie deel te nemen en de KLM te bestoken met protestbrieven en -telefoontjes.

Protestactie
Vrijdag 14 november
Van 14:00 tot 16:00 uur
Plein, Den Haag
Facebook-evenement

Na jarenlange gevangenisstraf, marteling en bedreiging door de Turkse overheid zag het gezin Karabulut zich gedwongen om te vluchten naar Nederland. Na vier jaar werd hun asielaanvraag echter afgewezen. Volgens de Nederlandse overheid zou het voor de vluchtelingen veilig genoeg zijn om naar Turkije terug te keren. Maar niets is minder waar.

Inmiddels hebben de vluchtelingen een spoedaanvraag voor verblijfsrecht ingediend. Maar het is zeer de vraag of dat tot resultaat gaat leiden. Daarom is meer druk en actie broodnodig. Gezi Solidarity roept de overheid op om de uitzetting af te gelasten. De vluchtelingen dienen in vrijheid te worden gesteld en hun recht op asiel moet worden erkend.

Harry Westerink


Voorkom deportatie van de vluchtelingen door de KLM onder druk te zetten!

Schrijf de KLM aan, de vliegtuigmaatschappij die verantwoordelijk is voor het uitzetten van het gezin Karabulut. Hun deportatie staat gepland op zondag 16 november om 11:30 uur. Gebruik de onderstaande voorbeeldbrief of verzin er zelf een.

“Ik duld de deportatie van Leyla en Ali Karabulut en hun twee kinderen niet. Als de KLM meewerkt aan hun uitzetting, dan zal ik niet meer vliegen met uw maatschappij. Als de KLM deze vluchtelingen naar Turkije brengt, dan bent u er medeverantwoordelijk voor dat ze worden overgeleverd aan hun beulen. In dat geval heeft u bloed aan uw handen. Het nummer van de vlucht waarmee de vluchtelingen dreigen te worden uitgezet, is KLM1613 (Amsterdam-Istanboel). Zorg ervoor dat Leyla en Ali Karabulut en hun kinderen Defne Naz en Ernesto SErdar niets overkomt. Neem dit gezin dus niet mee op deze vlucht.”

Facebook: https://www.facebook.com/KLM?ref=ts&fref=ts
Mail: mediarelations@klm.com

Je kunt de KLM ook bellen. Dat heeft al vaker goed gewerkt. Bel en blijf ze bellen. De levens van de vluchtelingen staan immers op het spel.

Telefoon: 020-5459780.

Noem het vluchtnummer KLM1613 (Amsterdam-Istanbul) en meld dat het gezin Karabulut niet met de vlucht om 11:30 uur mee mag, omdat het in Turkije voor hen levensgevaarlijk is.

Bestook ook de KLM-persvoorlichters.

Adres: KLM NV Persvoorlichters, Corporate Communicatie, Mediarelaties (AMS/DR), Postbus 7700, 1117 ZL Luchthaven Schiphol
Telefoon: 020-6494545
Fax: 020-6488092