18 oktober: Doorbraak-krant nr. 17 verschijnt. Neem een abonnement en steun Doorbraak!

Cover.

In het herfstnummer van onze krant een interview met een van de initiatiefnemers van de strijd tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. Lachen om allerhande racisten en rechtse gelovigen kan weer met onze vaste en altijd goed geïnformeerde rubriek “Wat schrijft rechts?”. Toch keken we wel even op toen de priesterbroederschap Sint-Pius X een kapel opende, zowat vlak om de hoek bij de redactie. Daarom in dit nummer ook een artikel met de achtergronden van dat ultra-rechtse katholiek gezelschap.

In dit nummer verder de eerste versie van onze uitgangspunten, en natuurlijk ook weer aandacht voor de strijd van werklozen, vroeger en nu. En vanzelfsprekend vergeten we de migratiebeheersing niet: deze keer een bespreking van een aantal films over het overleven van illegale migranten en vluchtelingen in Europa, en het schrijnende verhaal van een vluchtelinge uit Soedan die getreiterd wordt door een racistische buurman.

De hele inhoudsopgave van de nieuwe krant is te lezen in ons Gebladerte Archief.

Klinkt interessant? Vul dan het formulier in voor een jaarabonnement, en maak tegelijk 25 euro over op giro 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden. Je ontvangt dan niet alleen de tweemaandelijkse krant, maar je steunt ook direct Doorbraak bij haar belangrijke werk. Minima kunnen volstaan met 13 euro.

Je kunt ook steunlid/donateur worden. Maak je per maand 5 euro of meer over, dan krijg je de krant gratis thuisgestuurd. Aanmelden kan hier.

De redactie

Cover.