19 juni, Amersfoort: bijeenkomst over boek “Carina Thuijs en het bloedbad van Sivas”

Op 19 juni vindt in Amersfoort een presentatie plaats van het onlangs verschenen boek “Carina Thuijs en het bloedbad van Sivas”, geschreven door Mahmut Erciyas en uitgegeven door uitgeverij Hermans. In deze biografie wordt het leven beschreven van een Nederlandse studente, afkomstig uit Doetinchem, die in 1993 in Turkije samen met 34 Turkse intellectuelen, kunstenaars en jongeren werd vermoord door moslimfundamentalisten. Het boek kan tijdens de bijeenkomst, die wordt georganiseerd door de Alevitische Bektashi Culturele Vereniging (ABCV), ter plekke worden aangeschaft.

Uit het bericht van de uitgeverij over het boek: “Wie is Carina, wat deed zij in Turkije en hoe kon het bloed in Sivas gebeuren? De antwoorden op deze vragen zijn terug te lezen in dit boek. Aan de hand van gesprekken met nabestaanden beschrijft Mahmut Erciyas op een aangrijpende wijze het leven van Carina Thuijs, de context van haar veel te vroege dood en de kille en afstandelijke houding van de Nederlandse overheid tegenover haar familie. Het bloedbad van Sivas heeft begin jaren negentig nauwelijks aandacht gekregen in de Nederlandse politiek en politiek. De decennialange stilte rondom Carina Thuijs en de moordpartij in Sivas dient doorbroken te worden, en daar draagt dit boek beslist aan bij.

Zondag 19 juni
Vanaf 14:30 uur
ABCV
Spinetpad 2, Amersfoort
Facebook

Auteur Mahmut Erciyas (Rotterdam, 1975) is als historicus afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Sinds zijn studie is hij werkzaam als adviseur in het sociaal domein bij de lokale overheid.”

Harry Westerink