2 september, Amsterdam: overhandiging eisen tegen huisuitzetting door vastgoedbelegger Orange Capital Partners

In Den Haag dreigt een jong stel volgende maand uit hun woning gezet te worden, omdat een grote investeringsmaatschappij (Orange Capital Partners) hun tijdelijke contract wil beëindigen. Ze moeten de woning, waar ze bijna zes maanden naar gezocht hebben, na twaalf maanden alweer verlaten. Ze probeerden namelijk aanspraak te maken op hun recht op huurprijsbescherming, en de driehonderd euro te hoge huur van hun sociale huurwoning die in de vrije sector werd verhuurd te verlagen bij de huurcommissie. Op woensdag 2 september organiseert de Bond Precaire Woonvormen (BPW) een actie voor de deur van de vastgoedbelegger in Amsterdam”, aldus de BPW.

“Daar overhandigen we onze eisen om woonzekerheid af te dwingen. Sluit je aan en steun de actie via Facebook. Na het afleveren van onze eisen aan OCP zullen we ook onze eisen aan de politiek overhandigen. Het overheidsbeleid is namelijk verantwoordelijk voor het faciliteren van woononzekerheid en uitbuiting door vastgoedinvesteerders. Eisen aan Vivada Properties, Orange Capital Partners & MVGM:

1. Stop de huisuitzetting van Nick en Stefany: verduurzaam de woning samen met de bewoners.

2. Bied woonzekerheid: geef huurders een regulier huurcontract.

3. Respecteer huurprijsbescherming: verlaag de te hoge huur naar onder het wettelijk maximum.

4. Neem maatschappelijke verantwoordelijkheid: behandel huurders met respect en sta hen open en eerlijk te woord.

Woensdag 2 september
Van 16:00 tot 17:00 uur
Minervalaan 63, Amsterdam
Facebook

Eisen aan de politiek om het falende woonbeleid dat woononzekerheid en uitbuiting faciliteert aan te pakken:

1. Stop met het faciliteren van woononzekerheid en uitbuiting door de Wet Doorstroming Huurmarkt en maak reguliere huurcontracten weer de norm.

2. Voorkom dakloosheid door het inwisselen van de ene huurder voor de andere.

3. Maak het puntensysteem bindend en maak het een economisch delict wanneer verhuurders te veel huur vragen.

4. Huizen voor mensen, niet voor winst! Stop het verkopen en omzetten van sociale huurwoningen naar vrije sector woningen met tijdelijke huurcontracten door vastgoedbeleggers en marktpartijen.”

Eric Krebbers