23 september: bijeenkomst in Rotterdam over verzet tegen de monsterbezuinigingen

Het logo van Rekening Retour
Op donderdag 23 september organiseert Rekening Retour in Rotterdam een discussie over het verzet tegen de komende bezuinigingen. De bijeenkomst vindt plaats in het FNV-gebouw aan de Pegasusweg 200, en begint om 20:00 uur. De sprekers zijn: Leo de Kleijn (SP), Els van Vessem (comité SOS), Egbert Schellenberg (FNV Vecht voor je Recht) en Maina van der Zwan (IS). Kom ook en discussieer mee!

Rekening Retour, een platform waarin ook Doorbraak participeert, schrijft in de uitnodiging voor de bijeenkomst: “Sinds de uitslag van de verkiezingen van 9 juni is één ding overduidelijk; Nederland krijgt een regering die de hakbijl gaat inzetten op onze sociale verworvenheden. Of het nu gaat om de AOW, onze lonen, de ontslagbescherming, de WW, het onderwijs of de zorg, niets blijft gespaard in het bezuinigingsoffensief dat het komende kabinet in samenwerking met de werkgevers gaat uitvoeren. Het prijskaartje van de crisis wordt zo bij gewone mensen – werkenden, uitkeringsgerechtigden, gepensioneerden, studenten en migranten – neergelegd, wat volgens partijen als de VVD en het CDA kan neerkomen op een bedrag van 18 miljard aan zogenaamd ‘onontkoombare’ bezuinigingen.”

“Deze aanval van het kabinet op lonen, banen en sociale voorzieningen horen beantwoord te worden met breed maatschappelijk verzet. De Rotterdamse bijeenkomst zal gaan over de vraag hoe we dat verzet tegen de monsterbezuinigingen moeten gaan opbouwen. Wat kunnen we verwachten van dit kabinet? Wat is de specifieke impact van de bezuinigingen op lokaal niveau en op onze portemonnees? Hoe gaan we de zondebokpolitiek tegen om de nodige solidariteit te versterken? Wat kunnen we leren van andere Europese landen zoals Griekenland en Spanje? En hoe kunnen we voorkomen dat we kind van de rekening worden hier in Nederland?”

Doorbraak