Atbara in noordoost Soedan.

Atbara in noordoost Soedan.

Uit solidariteit met de recente opstand in Soedan organiseren de Darfur Union en andere Soedanese organisaties een demonstratie op 24 december in Den Haag. Deze organisaties hebben al vaker gedemonstreerd tegen het repressieve Soedanese regime, waarmee de Nederlandse overheid volop collaboreert.

Demonstratie
Maandag 24 december
Vanaf 12:00 uur
Malieveld
Den Haag

In veel Soedanese steden, waaronder Atbara, Port Sudan, Ad-Damer, Al Hasihasa en Gadaref, zijn mensen sinds een aantal dagen in opstand gekomen. Gisteren gingen ook mensen in de hoofdstad Khartoum demonstreren. Ze zijn de straat opgegaan uit onvrede met de enorme prijsstijgingen, de inflatie en het constante tekort aan benzine, brood en medicijnen, die alleen nog op de zwarte markt zijn te vinden. Gebouwen van het regime van dictator Omar al-Bashir zijn in brand gestoken. Het leger lijkt vooralsnog de kant van de demonstranten te kiezen. Dat is interessant, want in Tunesië leidde de steun van het leger aan de demonstranten tot de val van president Zinedine el Abidine. Hopelijk zijn de dagen van het verschrikkelijke regime van Al-Bashir geteld.

Harry Westerink


  1. Ibttesam # 1 
    1 maand geleden

    Internationale bescherming van de demonstranten .. Revolutie revolutie tot overwinning ✌✌✌✌

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*