24 september, Nijmegen: bijeenkomst over recent verzet in Frankrijk

Banner.
Banner.

Op 24 september organiseert Doorbraak in Nijmegen een bijeenkomst over de sociale strijd in Frankrijk. Journalist en filosoof Thomas Decreus houdt een lezing over de ontwikkelingen van de laatste twee jaar en wat wij daarvan kunnen leren. Aansluitend is er ruimte voor vragen en discussie met en door het publiek.

Bijeenkomst
Zondag 24 september
Vanaf 20:30 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
Nijmegen
Facebook

Uit de oproeptekst: “In de prille lente van 2016 ontstond in Frankrijk een protestbeweging tegen de hervorming van de arbeidswet. Dit protest leidde tot hevige confrontaties in vele Franse steden en tot nieuwe pleinbezettingen. De strijd vervelde zich in het najaar van 2016 en de lente van 2017 tot een strijd tegen politiegeweld en tegen de verkiezingen die vooral als maskerade werden beschouwd. Journalist en filosoof Thomas Decreus reisde in 2016 en 2017 vaak af naar Parijs om er de protesten bij te wonen. Volgens hem opent de strijd in Frankrijk een nieuw hoofdstuk in het Europese sociale verzet sinds de pleinbezettingen van 2011.”

Decreus is redacteur van de linkse nieuwssite De Wereld Morgen. Hij schreef twee boeken: “Een paradijs waait uit de storm. Over markt, democratie en verzet” (2013) en “Dit is morgen” (2016, samen met Christophe Callewaert).

Harry Westerink

Poster.
Poster.
Nog een poster.
Nog een poster.