Code Rood

Code Rood

Van 24 tot 31 augustus organiseert Code Rood, een samenwerkingsverband van mensen die strijden tegen de fossiele industrie en haar macht, in de provincie Groningen een actiekamp, inclusief een “burgerlijke ongehoorzaamheidsactie” op 28 augustus. “Het is code rood voor Groningen en het klimaat! De gaskraan moet dicht en alle aardbevingsschade moet worden vergoed. Maar de NAM, Shell en Exxon blijven maar doorpompen. En de regering laat het gebeuren. Doe mee. Dan keren wij het tij!”, aldus Code Rood. Het programma van het actiekamp bestaat uit trainingen, open discussies, en workshops die mede door de 2.Dh5-groep worden georganiseerd. Op 26 augustus verzorgt Doorbraak-activist Mathijs van de Sande de workshop “Nood breekt wet? De theorie achter burgerlijke ongehoorzaamheid”.

Workshop
Zondag 26 augustus
Van 14:30 tot 16:30 uur
Locatie verschijnt hier
Facebook

Uit de oproeptekst voor de workshop: “Code Rood roept op tot ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’. Maar wat is dat eigenlijk precies? Het impliceert dat men bewust en openlijk handelt in strijd met de wet. Maar hoe kan dit in een democratische samenleving worden gelegitimeerd? En is iedere vorm van illegale actie daarmee ook geoorloofd? In dit inleidend college maakt men kennis met het filosofische debat over burgerlijke ongehoorzaamheid, en de verbanden en verschillen met andere vormen van politiek activisme. Uiteindelijk wordt gepleit voor een kritische herwaardering van het begrip ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ in de hedendaagse context.”

Harry WesterinkHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*