26 maart: Peter Storm over de revoltes in Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Barricade op het Tahrir-plein in Egypte.

Op uitnodiging van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) spreekt Peter Storm aanstaande zaterdag in de Anarchistische Bibliotheek over de revoltes in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Op 26 maart om 16:00 uur
In de Anarchistische Bibliotheek
Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

Uit de uitnodiging: “Voor menigeen vormt het weblog “Rooieravotr – Peter Storm schrijft” inmiddels een onmisbare aanvulling op het nieuws. Peter Storm schrijft al maanden zeer geïnformeerd en zeer gepassioneerd over de ontwikkelingen in onder meer Tunesië, Egypte, Oman en Bahrein vanuit een anarchistisch perspectief. Stukken van zijn hand verschijnen ook regelmatig op de site van Doorbraak. De AGA is dan ook erg enthousiast dat hij wil komen spreken in de Anarchistische Bibliotheek van Amsterdam.

De middag zal gaan over de vragen: Wat jaagt de revoluties in Noord-Afrika en het Midden-Oosten aan? Wat is hun dynamiek? Hoe werkt en wat betekent de zelforganisatie die binnen de revoluties opduikt? Maar ook: Wat kunnen wij doen om solidariteit te tonen? We nodigen iedereen die meer wil weten, of van gedachten wil wisselen over de huidige situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika van harte uit! Neem je vragen en ideeën mee, en hopelijk ontstaat er een levendige discussie! Er zal voor brood en soep gezorgd worden. Tot dan!”

Tot zover de uitnodiging. Ook Doorbraak roept iedereen op om te komen luisteren naar en discussiëren met onze voorlopig enige echte ‘buitenland-correspondent’.

Eric Krebbers