28 september, Den Haag: protest tegen neo-nazistische Racial Volunteer Force (RVF) – AFGELAST

Banner

LET OP: DE NEONAZI’S KOMEN NIET NAAR DEN HAAG EN DAAROM IS DEZE DEMONSTRATIE AFGELAST.

“Op zaterdag 28 september wil het neo-nazistische Racial Volunteer Force (RVF) demonstreren in Den Haag. De demonstratie staat gepland om 14:00 uur en heeft als thema ‘tegen de zionistische schaduwmacht’. RVF is een openlijke neo-nazistische groep, wiens gedachtegoed bestaat uit nationaal-socialistische ideeën en antisemitische complottheorieën. De demonstratie wordt georganiseerd onder de noemer ‘nationalisten tegen Israël’, een alias en gelegenheidsschuilnaam voor het RVF. In haar oproep heeft de organisatie het over “zionisten” en “zionisme” om zo de voluit antisemitische inhoud van haar demonstratie te verbergen onder het mom van een anti-Israël demonstratie”, aldus AFA Den Haag.

“AFA Den Haag vindt het verwerpelijk dat een uitgesproken racistische en nationaal-socialistische groep een antisemitische demonstratie kan organiseren, nota bene op een steenworp afstand van het Artikel 1-monument. Het is onaanvaardbaar dat deze groep de ruimte krijgt om hun gevaarlijke racistische en antisemitische gedachtegoed te verspreiden. Ze vormen dan ook een serieuze bedreiging voor velen in de samenleving, een bedreiging die meer dan 80 jaar geleden beëindigd had moeten zijn.”

Movement X organiseert daarom een tegendemonstratie, en zegt daarover op Facebook: “De gemeente staat deze demonstratie toe en laat de groep ook nog eens midden in de binnenstad demonstreren! Wij roepen de gemeente op deze demonstratie alsnog te verbieden! Wij vragen je om in actie te komen tegen de komst van ‘Racial Volunteer Force’, zodat we samen geen ruimte bieden aan racisme.” Doorbraak steunt de actie van Movement X.

Zaterdag 28 september
Van 14:00 tot 17:00 uur
Artikel 1-monument
Hofplaats, Den Haag
Facebook
Twitter

Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij heeft schriftelijke vragen gesteld over het toestaan van het nazi-protest. Beluister haar ook op Den Haag FM.

De tekst van AFA Den Haag gaat verder: “ Een snelle blik op de website van Racial Volunteer Force en de oproep voor de demonstratie onthult wat de organisatie eigenlijk bedoelt met ‘zionisten’. Op de website worden zogenaamd anti-zionistische artikelen aangevuld met antisemitische quotes van Himmler en Hitler waar de term ‘joden’ gebruikt wordt. Elke post op de website bevat antisemitische complotideeën: er wordt uitvoerig geschreven over het ‘zionistisch wereldcomplot en diaspora’. De focus van het Racial Volunteer Force ligt dan ook niet per se op Israël, maar op de joodse gemeenschappen wereldwijd. De organisatie vermeent dat het Joodse geloof en volk – alweer benoemd met de term ‘zionisten’ – zich ziet als een uitverkozen volk dat alle andere volkeren op aarde wil onderdrukken en uitbuiten. De oproep van de demonstratie heeft dan ook weinig met Israël zelf te maken, maar is simpelweg antisemitisch en richt zich tegen joodse gemeenschappen in Nederland. Het Racial Volunteer Force is een uitgesproken nationaal-socialistische groepering, wiens ideeën bol staan van racisme en antisemitisme. Ze pleiten voor segregatie op basis van huidskleur en ‘volk’ en menen dat immigratie vanuit het Midden-Oosten en Afrika wordt georganiseerd door een Joodse elite om zo Europa kapot te maken. Er wordt met veel lof en nostalgie gesproken over het Derde Rijk, Hitler en de ideeën van het nationaal-socialisme.”

Eric Krebbers