3 november, Den Haag: demonstratie tegen de politiek van migratiebeheersing

Poster
Poster

Onder het motto “Geen mens is illegaal. Weg met Fort Europa. Bewegingsvrijheid voor iedereen” organiseert de Anti-Fascistische Actie (AFA) op 3 november in Den Haag een landelijke demonstratie. “Met deze demonstratie willen we met zoveel mogelijk mensen een sterk geluid laten horen tegen het migratiebeleid en de vesting Europa die haar grenzen heeft gesloten voor vluchtelingen en migranten”, aldus AFA.

Demonstratie
Zaterdag 3 november
Vanaf 15:00 uur
Carnegieplein (bij Vredespaleis)
Den Haag
Facebook

Uit de oproeptekst: “Door het sluiten van de Europese grenzen zijn er alleen dit jaar al meer dan 1.600 mensen omgekomen op zee die Europa probeerden te bereiken. Boten met vluchtelingen, waaronder zwangere vrouwen en kinderen, worden geweigerd en dobberen weken op zee in afwachting tot ze ergens aan wal mogen, ondanks de vaak acute situatie waarin ze zich bevinden.

Het idee van ‘opvang in eigen regio’, wat enkele jaren geleden alleen door fascistische en neo-nazipartijen werd geopperd, lijkt nu de Europese oplossing te zijn voor de zogenaamde migratiebeheersing. Na de Turkije-deal wil de EU nu vluchtelingenkampen laten bouwen in Noord-Afrikaanse landen. Daarbovenop wil de EU 10.000 extra bewapende Europese grensbewakers gaan inschakelen om migranten te weren. De realiteit is dat er een oorlog wordt gevoerd tegen mensen die slechts een beter leven zoeken.

Wie de overtocht toch waagt, zal het dus met de dood bekopen als het aan Europese landen ligt. Dit beleid van uitsluiting, grenzen en militarisering heeft bloed aan zijn handen. Ook Nederland is verantwoordelijk voor dit beleid. Het land dat kinderen opsluit in deportatiegevangenissen. Het land dat materialen levert aan de grensbewakers en zijn goedkeuring geeft aan dit dodelijke beleid.”

Harry Westerink

Grenzen
Grenzen