30 juni, Den Haag: krijtactie bij stemming over #voor14-motie in gemeenteraad

Op 30 juni komt in een vergadering van de Haagse gemeenteraad de motie voor een hoger minimumloon aan de orde die is ingediend door de SP en de Haagse Stadspartij. Met deze motie wordt de regering opgeroepen om een minimumloon van minstens 14 euro bruto per uur in te voeren. De lokale groep #DenHaagvoor14 en de landelijke Voor 14-campagne ondersteunen de motie met een krijtactie bij het Haagse stadhuis, voorafgaand aan de behandeling van de motie in de gemeenteraad.

Uit de oproeptekst: “Natuurlijk is iedereen die ons, onze beweging of simpelweg een hoger minimumloon steunt, welkom zich bij ons aan te sluiten. Dit is bij uitstek het moment om van ons te laten horen! Krijt een boodschap voor de ingang, laat je dinsdag zien en spreek desnoods (van een veilige afstand!) een raadslid aan om te vragen wat zij van plan zijn te stemmen. Wij hopen jullie komende dinsdag te zien bij het stadhuis!”

Dinsdag 30 juni
Van 16:30 tot 18:30 uur
Stadhuis
Spui, Den Haag
Facebook

Voor de krijtactie gelden in verband met het coronavirus de volgende instructies: houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en blijf bij gezondheidsklachten thuis.

Harry Westerink