6 november, Amsterdam: Klimaatmars

Doe mee met de Klimaatmars op 6 november in Amsterdam! Samen maken we dit het grootste klimaatprotest dat Nederland ooit heeft gezien”, schrijven de organisatoren op Facebook. “Op straat voor een leefbaar klimaat.”

“De overstromingen, bosbranden en het IPCC-rapport van deze zomer laten zien: de klimaatcrisis is nu. Begin november komen onderhandelaars van over de hele wereld samen tijdens de VN Klimaattop in Glasgow om hierover te praten. Over de hele wereld zijn plannen in gang om tijdens deze conferentie de straat op te gaan. Ook in Nederland willen we de druk op onze overheid opvoeren om met ambitieuze en eerlijke klimaatplannen te komen. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we iedereen nodig. Dus kom op zaterdag 6 november naar Amsterdam – zo zorgen we dat deze klimaatdemonstratie de grootste ooit wordt!”

Zaterdag 6 november
Vanaf 13:00 uur
Dam, Amsterdam
Facebook

Op de website van de actie kan je je aanmelden om mee te helpen aan de voorbereidingen, ook voor lokale acties. “Een centrale Klimaatmars stelt ons in staat om een gezamenlijke vuist te maken voor verandering – niet alleen in Nederland, maar ook in de internationale context van de VN Klimaattop begin november. Door massaal bij elkaar te komen, laten we luid en duidelijk van ons horen en eisen we de aandacht van de media en politiek. Tegelijkertijd zien we dat decentrale protesten enorm effectief zijn om mensen te mobiliseren, lokale thema’s aan te kaarten en de klimaatbeweging verder op te bouwen. Daarom coördineren we óók een decentrale protestdag, met acties verspreid door heel het land op vrijdag 22 oktober.”

Eric Krebbers