6 september, Zaandam: bijeenkomst van en voor mensen in de bijstand

Spandoeken bij de 1 mei-demonstratie van de FNV in 2018.

Op 6 september organiseert de onlangs opgerichte actiegroep Zaanse Bijstand in Zaandam een bijeenkomst van en voor mensen in de bijstand, onder het motto “Samen staan we sterk!”. Naast baanlozen en mensen van de FNV, de SP en de PvdA nemen ook Doorbraak-activisten deel aan de actiegroep. De bijeenkomst is gericht op Zaanse bijstandsgerechtigden.

Uit de oproeptekst: “Veel mensen in de bijstand hebben vervelende ervaringen met de gemeente Zaanstad en Werkom. We worden bang gemaakt door ambtenaren, met wantrouwen bekeken en gecontroleerd op fraude. We moeten zien rond te komen van te weinig geld. We moeten werken voor niks. Anders krijgen we een lagere uitkering of stopt onze uitkering. We moeten solliciteren, maar er zijn nauwelijks vaste banen. Kortom, we hebben een onzeker en kwetsbaar leven. Dat moet anders!”

Vrijdag 6 september
Van 14:30 tot 17:00 uur
Buurtcentrum Poelenburcht
Weerpad 1-a, Zaandam

De tekst gaat verder: “Een ding is zeker: samen staan we sterk! Samen kunnen we vechten tegen misbruik. Uit ervaring weten we dat protest loont. We moeten ons niet laten verdelen, maar elkaar steunen. Heb je een bijstandsuitkering? Moet je verplicht onbetaald werken? Heb je ervaring met het uitzendbureau voor baanlozen Flextensie? Heb je andere problemen met de bijstand?

Kom dan op 6 september naar de bijeenkomst van en voor mensen in Zaanstad met een bijstandsuitkering. De bijeenkomst is georganiseerd door de onlangs opgerichte groep Zaanse Bijstand, waar baanlozen en mensen van de FNV, de PvdA, de SP en Doorbraak aan deelnemen. Samen kunnen we erover praten wat we meemaken. En wat we er tegen kunnen doen. We weten uit ervaring wat het is om een uitkering te hebben. Contact: stopwerkenzonderloon@fnv.nl

Harry Westerink

Voorkant van de flyer.
Achterkant van de flyer.