Deel van de oproep-poster

Deel van de oproep-poster.

Op 8 september organiseert AFA Den Haag een protestactie bij detentiecentrum Rotterdam, “uit solidariteit met de vluchtelingen en migranten die gevangen zitten puur omdat zij niet de juiste papieren hebben”. Ze zitten daar opgesloten omdat de overheid hen wil uitzetten.

Protestactie
Zaterdag 8 september
Van 15:30 tot 17:30 uur
Verzamelen bij halte Meijersplein (Metro E)
Rotterdam
Facebook

Detentiecentrum Rotterdam, waar in 2016 nog een forse brand woedde, heeft 608 plaatsen voor mensen zonder verblijfsrecht. “De omstandigheden zijn er slecht”, aldus de oproeptekst van AFA. “Geen zorg, geen rechten, nauwelijks tijdverdrijf en slecht eten. Kom je in verzet, dan wacht de isoleercel, waar je al helemaal niets hebt. De afgelopen maanden is de situatie voor migranten steeds meer aan het verergeren. Fort Europa heeft haar grenzen gesloten. Boten die vluchtelingen op zee redden, worden aan de ketting gelegd. Ook is de EU bezig met nieuwe deals om vluchtelingen in kampen in Afrika te zetten, zodat de EU er geen last van heeft. De militarisering van de grenzen van Europa is in volle gang. Wij vinden het onacceptabel dat mensen worden bestempeld als illegaal. Dat mensen die moeten vluchten, verdrinken tijdens hun overtocht, en mensen die Europa weten te bereiken, gevangen worden gezet omdat zij niet over het juiste papiertje beschikken. Wij eisen de sluiting van alle grensgevangenissen en de totale bewegingsvrijheid voor iedereen. Kom 8 september naar detentiecentrum Rotterdam en toon je solidariteit! Neem toeters, fluitjes, trommels en andere spullen mee om lawaai te maken, zodat ze ons binnen goed kunnen horen.”

Harry WesterinkHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*