Actie tegen werving van bewakers voor illegalengevangenissen

Bewakers gezocht
Op woensdag 21 oktober 2009 organiseert de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een picketline bij de uitzendbureaus Adecco en Randstad. De actie richt zich tegen het werven van uitzendkrachten voor illegalengevangenissen, en begint om 16:00 uur bij uitzendbureau Adecco, Biltstraat 35, Utrecht. Doorbraak roept iedereen op om aan deze actie deel te nemen.

Adecco en Randstad werven “detentietoezichthouders” die mensen zonder papieren bewaken in illegalenbajessen. AAGU roept de uitzendbureaus op om te stoppen met die werving. De actiegroep vindt dat geen enkel bedrijf moet meewerken aan het opsluiten van mensen zonder papieren. “Als niemand mee wil werken aan het opsluiten van onschuldige mensen, dan wordt dit onmogelijk en worden de vluchtelingengevangenissen vanzelf gesloten.” AAGU voert al jarenlang actie tegen het illegaal maken van migranten en vluchtelingen in het algemeen en tegen illegalengevangenis Kamp Zeist in het bijzonder. De actiegroep pleit voor het recht op vrije migratie en voor een wereld zonder grenzen. “Een wereld waarin welvaart en welzijn voor iedereen in gelijke mate beschikbaar is, en niet slechts een deel van de mensheid in grote welvaart leeft ten koste van de rest van de wereld.”

AAGU is een van de actiegroepen die onlangs werden gecriminaliseerd in het schofterige AIVD-rapport “Het vuur van het verzet”. Juist nu is het daarom belangrijk om door te gaan met actievoeren tegen het keiharde migratiebeleid. Ook is het noodzakelijk dat veel mensen zich solidair verklaren met personen en organisaties die kritiek leveren op dat beleid en daarom door de overheid repressief worden aangepakt. Hoe meer steun, hoe minder kans dat de overheid erin slaagt om het verzet tegen het migratiebeleid te breken.

Meer informatie? Bel 06-13810712 of mail <info@aagu.nl>.

Doorbraak