Bijeenkomst: Wat is het antwoord op de dubbele agenda van Wilders en Verdonk?

Wilders
Op donderdag 13 december 2007 houdt de landelijke organisatie Doorbraak een discussiebijeenkomst in Leeuwarden over rechtspopulisme, met als onderwerp: “Wat is het antwoord op de dubbele agenda van Wilders en Verdonk?” De PVV van Geert Wilders en de TON van Rita Verdonk voeren een hetze tegen moslims, niet-westerse migranten en links. Hoewel de partijen zich profileren als sociale partijen voor de gewone man en vrouw, staan ze in werkelijkheid een beleid voor waarbij de armen armer en de rijken rijker worden.

Op de bijeenkomst zullen de sprekers Eric Krebbers en Harry Westerink van Doorbraak ingaan op het gedachtengoed van de PVV en TON. Daarna is ruimte voor discussie. De avond wordt voorgezeten door Farshad Bashir, SP-gemeenteraadslid en actief voor Doorbraak in Leeuwarden.

Doorbraak strijdt voor socialisme van onderop, voor gelijke rechten voor iedereen en voor open grenzen, want de wereld is van iedereen. Doorbraak wil daarbij hokjes doorbreken, en voortbouwen op en kritisch omgaan met de ideeën en ervaringen van eerdere bewegingen en initiatieven. De eerste stap is zichzelf en de strijd organiseren, want alleen zo zijn positieve veranderingen daadwerkelijk af te dwingen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 december 2007
aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
toegang gratis
Plaats: zalencentrum Intermezzo (Onder de Luifel),
Stationsweg 6, Leeuwarden (tegenover het NS-station)