Boodschap van de Koerdische hongerstaker Hüseyin Yıldız in Den Haag

Beste kameraden, ik heb nog steeds dezelfde vastberadenheid als op mijn eerste dag van de hongerstaking. Als ik zou zeggen dat mijn gezondheid nog even goed is als op de eerste dag, dan zou ik liegen. Mijn gezondheid gaat achteruit, maar mijn moraal blijft hoog. Mijn moraal is zelfs hoger dan toen ik net aan deze hongerstaking begon. Ik groet de heer Öcalan, die de wens van een vrij leven voor de Koerden op de kaart heeft gezet. Tevens feliciteer ik hem met zijn zeventigste verjaardag. Ik groet Leyla Guven, Nasır Yağız, alle gevangenen die in hongerstaking zijn en alle andere kameraden over de hele wereld die in hongerstaking zijn. Ik betuig mijn eer aan de mensen die hun levens opofferden om een einde aan het isolement van Öcalan te maken. Ik hoop dat zulke acties niet meer voor zullen komen en dat er gehoor wordt gegeven aan de oproep om zulke acties niet uit te voeren. Ik feliciteer de Koerdische bevolking en de HDP die succes hebben geboekt met hun overwinning tegen de AKP. Terwijl de media stil blijven, heeft de HDP een flinke klap uitgedeeld aan het AKP-regime. In sommige steden hebben zij ondanks onderdrukking winst weten te behalen. De Koerdische bevolking heeft haar vastberadenheid getoond.

Hüseyin Yıldız in Boodschap van de Koerdische hongerstaker Hüseyin Yıldız in Den Haag (Koerdisch Nieuws)