Een vacature Algemeen Directeur bij NTR

De NTR behoort tot de kern van de publieke omroep en draagt haar missie uit met de regel ‘speciaal voor iedereen’. We vullen dat in met aansprekende programma’s voor alle doelgroepen. Programma’s van de NTR inspireren en leveren een bijdrage aan de persoonlijke groei van mensen. Kwaliteit en vernieuwing zijn daarbij onze drijfveren. Werken bij de NTR betekent met passie invulling geven aan de missie en kernwaarden van de NTR in een continu veranderend medialandschap. De NTR stimuleert diversiteit.

De NTR zoekt een gemotiveerde:
Algemeen Directeur (40 uur per week)

Wat ga je doen:
– De NTR is er ‘speciaal voor iedereen’. Zo breken we met het ongeschreven motto van onze huidige directeur Paul Römer: ‘De NTR. Speciaal voor witte mensen’. We zoeken een nieuwe algemeen directeur die werk maakt van anti-racisme, te beginnen met de afschaffing van Zwarte Piet in het Sinterklaasjournaal.

Wij zoeken:
– Een persoon van kleur met als eerste opdracht het invoeren van een diversiteitsquotum, om de verblindend witte NTR redactie ‘speciaal voor iedereen’ te maken.
– Een duizendpoot met minstens 5 jaar ervaring in de anti-racismebeweging.
– Een power to the people-manager met aantoonbare deskundigheid en inzet op het gebied van actievoeren tegen Zwarte Piet.

Wij bieden:
– Een functie met daadwerkelijk macht om de witheid van de mediawereld te lijf te gaan, zonder terecht te komen in de positie van ‘excuus-allochtoon’.
– Een uitdagend en stressvol werkterrein voor iemand die om kan gaan met ‘progressieve’ redactieleden die programma’s maken ‘speciaal voor witte mensen’, maar menen ‘kleurenblind’ te zijn.

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul Römer, telefoon 088-1234567.

Reageren:
Voldoe je aan de bovengenoemde criteria? Stuur dan uiterlijk 1 maart 2019 een motivatie naar de afdeling P&O, voorzien van CV, onder vermelding van vacaturenummer 19-10 per e-mail: sollicitaties@ntr.nl.

Deze advertentie werd verspreid door “NTR komt niet over de brug”. Volg ze via Facebook en Twitter. Hieronder de opgemaakte versie.