Hoe vandaag in Utrecht terfhaat werd overstemd door de kleurige en krachtige queer-beweging

Vandaag kwamen iets van vijftig terfs bijeen in het Utrechtse park Paardenveld om te luisteren naar onder meer anti-transgenderrechten activist Kelly Jay Keen, ook wel bekend als “Posie Parker” (die overigens toch niet bleek gekomen). Onder de deelnemers bevonden zich de opperterfs Caroline Franssen en Lydia Daniël en ook tien bekende Nederlandse en Belgische nazi’s, waarvan enkelen vorige week zaterdag in Leiden ook een voorleesuurtje van een drag queen kwamen verstoren. Ze hadden niet gerekend op de komst van een queer-protest.

Gisteravond raakten de organisatoren plots in paniek toen ze doorkregen dat de politie twee vakken in het park ging maken, op 50 meter afstand van elkaar, en dat de queer-antifa in het andere vak lawaai mochten komen maken tijdens de terf-meeting. Enkele terfs probeerden halsoverkop nog de hulp van Hells Angels in te roepen.

De queer-activisten verzamelden zich bij de Jacobskerk, en gingen op weg naar het park. Onderweg groeide de massa aan tot zo’n driehonderd mensen. Toen we aankwamen, schrokken de terfs zich een hoedje, zo is te zien op videobeelden vanuit hun vak. Zeker toen we vlak na aankomst even door de hekken leken te kunnen breken, wat ons kwam te staan op een aantal flinke klappen door de politie.

Daarna volgde bijna twee uur aan leuzen roepen en lawaai maken in de volle zon met dertig graden, zie ook de video. Een deel van de hekken werd door de queer-activisten steeds opnieuw omgegooid, waarna de politie die maar weghaalde. Maar dat betekende dat we gaandeweg de middag steeds een klein beetje dichterbij de fascisten konden komen, waardoor ze steeds meer konden genieten van onze leuzen. Een aantal mensen hield de hitte niet de hele tijd vol en ging eerder weg, maar daar stond tegenover dat er mensen die in het park aan het recreëren waren, zich bij ons aansloten

Opmerkelijk genoeg stond er tussen de terfs een man met een SP-vlag en -paraplu. Verder zagen we ook een aantal volwassen witte mannen met kleine schildjes die riddertje leken te spelen. Vooraf en tijdens de terf-meeting werden, naar verluidt, twee van de nazi’s aangehouden. Een van hen Leidenaar Peter van Vliet.

Terf-riddertjes

Voor wie nog denkt dat er toch wel een verschil is tussen de terfs en de nazi’s, hier een klein stukje van de toespraak van NVU-lid Yvette Evers van vanmiddag. Ze kreeg er luid applaus voor van de vijftig aanwezigen. Eerst nog even een Trigger Warning: alleen verder lezen als je zeker weet dat je geconfronteerd wilt worden met pure lhbtqia+ haat!

Evers zei onder meer: “Eerst willen ze ook trouwen, wat heel burgerlijk en respectabel is. Dan storten ze zich massaal om die ene trouwambtenaar die geen homo’s wil trouwen, en eisen ze dat hij wordt ontslagen. Trouwambtenaren zat zou ik zeggen, laat die man met rust, en ga naar een ander. Dan komen ze erachter dat je van anale seks geen kinderen kunt krijgen. Nou, ze zijn niet voor een gat te vangen, dus wippen ze gewoon langs bij een bevriend lesbisch stel, je weet wel, die leuke hippe grieten in de buurt met de enorme collectie dildos. Zelf zit je ondertussen op kerstavond te kijken hoe Gordon geroasted wordt door Bobby Eden. Natuurlijk, het moet allemaal kunnen, of nou ja, natuurlijk, voor je het weet word je geregeerd door een stelletje intolerante zwangere baardmoeders. En dan schieten je al die prachtige scheldwoorden te binnen, waar we vroeger zo om moesten lachen. Zoals; poot, flikker, natte, anaalridder, reetkever, drollenketser. Het zou toch jammer zijn als die straks wettelijk verboden zouden worden. Straks denken mensen in de toekomst nog dat een bruinwerker iemand van kleur is.”

De queer-beweging is twee zaterdagen achtereen in actie gekomen, en dat viel niet tegen. De kracht en strijdbaarheid zijn pure inspiratie voor andere bewegingen!

Eric Krebbers

Een SP-terf?
(Foto: Jan Kees Helms)
(Foto: Jan Kees Helms)
(Foto: Jan Kees Helms)
Lawaai maken (Foto: Jan Kees Helms)
Lawaai maken (Foto: Jan Kees Helms)
Lawaai maken (Foto: Jan Kees Helms)
Lawaai maken (Foto: Jan Kees Helms)
Elektriciteitskastje dat als trommel werd gebruikt.
Flyer
(Foto: Jan Kees Helms)
Lawaai maken (Foto: Jan Kees Helms)