Kameraad gearresteerd op verdenking opruiing in de Schilderswijk

Gisteravond is er een kameraad opgepakt in de Haagse Schilderswijk op verdenking van het verspreiden van een pamflet over de zaak Mitch Henriquez. Hij wordt verdacht van opruiing en wordt vanmiddag in verzekering gesteld. Op het moment wordt hij vastgehouden in het politiebureau De Heemstraat. 21 december is de uitspraak tegen de agenten die Mitch Henriquez twee jaar geleden dood wurgden. Nu er teksten over worden verspreid, lijkt de politie elke mening over de zaak de kop in te willen drukken. Het is niet de eerste keer dat anarchisten worden verdacht van opruiing. Eerder gebeurde dit ook al vanwege een anarchistische muurkrant. De rechters zullen ons niet beschermen tegen de politie. Alleen wij zelf kunnen dat doen! We willen onze kameraad vrij. Solidariteit en woede!

In Kameraad gearresteerd op verdenking opruiing in de Schilderswijk (Autonomen Den Haag)

Uit het betreffende pamflet dat hij verspreidde

Om de zaak te begrijpen is het nodig om te zien dat alle instanties die meewerken aan deze zaak instanties zijn van de staat. Het OM, de Rijksrecherche, de rechters, allen dienen zij de staat. Hoe de zaak ook wordt beoordeeld door deze instanties, de politie als handlangers van de staat wordt door hen allen beschermd, omdat zij onderdeel zijn van diezelfde staat. Niet voor niets gingen de agenten die Rishi in zijn nek schoten vrijuit en eist het OM nu geen straf. Van al deze instanties hoeven wij geen gerechtigheid te verwachten, noch moeten we daar onze hoop op vestigen. Politiegeweld is een onderdeel van de staat die ons dagelijks onderdrukt. Geen rechter zal dit veranderen, ook niet wanneer de rechters op 21 december uitspraak doen. Daarom moeten we zelf in opstand komen. Met de moorden op Rishi Chandrikasing, Ihsan Gürz en Mitch Henriquez nog vers op het netvlies weten we een ding zeker: als we zelf niets doen kunnen wij de volgende zijn. De rechters zullen ons niet beschermen tegen de politie. Alleen wij zelf kunnen dat doen!

In Agitatie in de Schilderswijk: De zaak Mitch Henriquez. Een analyse van de rechtszaak en een oproep tot verzet (Autonomen Den Haag)