Vandaag onderstaande mail gestuurd naar Rob Vellekoop van De Lange Mars. Ik publiceer deze hier om mijn mede-activisten te waarschuwen en om wat openheid van zaken te geven. “Hallo Rob, Ik mail je omdat ik graag wil dat je alles van mij van je site De Lange Mars afhaalt. Dus: het interview, de recensie, de boekverkoop (die je overigens zonder overleg op je website bent gaan doen). Ik voel me door jou misleid wat betreft de aard van je website. Ik wil beslist niet op een website staan samen met antisemitische en andere kwalijke complottheorieën. Door de publicaties over mij en mijn bundel wordt nu de suggestie gewekt dat ik het daarmee eens ben en dat is beslist niet het geval. Ik zie onder meer dat je “De 13 satanische bloedlijnen” verkoopt en tevens de schrijver van dat boek, Robin de Ruiter, interviewt en (onder andere) zulke pertinente leugens als dat de opwarming van de aarde bedrog is, laat verkondigen. Het voert mij te ver al die bagger uitvoerig te bekijken. Als ik dit alles eerder had geweten, had ik in de eerste plaats dat interview niet gegeven. Graag dus zo snel mogelijk alles van mij van De Lange Mars af en stoppen met de bundelverkoop.

Joke Kaviaar op Facebook


 1. Rob Vellekoop # 1 
  1 jaar geleden

  Dit is mijn reactie op de aantijgingen van Joke Kaviaar en haar verzoek.

  De Lange Mars geeft een podium aan andersdenkenden, maar verschaft dit niet aan anti-semieten. Het is een podium dat de kritische geest wil stimuleren in de richting van een vredelievende samenleving met gelijkwaardigheid.

  Indien De Lange Mars het idee zou hebben dat Robin de Ruiters boek anti-semitisch is dan zouden we het direct van onze site verwijderen.

  Wij schrijven over allerlei mensen, niet alleen over Joke Kaviaar. Dat is ons recht, op die manier uiten wij onze vrije mening.

  Ook Joke kan ons niet beletten te schrijven over de onderwerpen die wij kiezen.

  Daarom hebben we ervoor gekozen het artikel over haar activisme op De Lange Mars te handhaven.

  Kameraadschappelijk groet,

  De Lange Mars / Rob Vellekoop

  PS.
  Alleen als de linkse familie de onderlinge banden aanhaalt in plaats van elkaar te verketteren en te wantrouwen, kunnen we als een front de opkomst van rechts en het fascisme bestrijden.
  Daarvoor moeten we elkaar meer leren vertrouwen.

 2. Eric # 2 
  1 jaar geleden

  Beste Rob, ik kan niet bevatten dat je het antisemitisme in “De Satanische Bloedlijnen” en de rest van het oeuvre van De Ruiter niet herkent. Wij hebben uitgebreid bericht over De Ruiters antisemitisme in “Christenfundamentalist gelooft in complot van Satan en joden“.

  We schrijven daarin onder andere dit:

  Hij dicht vooral de joodse familie Rothschild enorm veel macht toe. De Rothschilds maken volgens De Ruiter deel uit van “de dertiende bloedlijn” en ze zouden persoonlijk spreken met Satan. Hij noemt hen “de koningen van de Illuminati”. De Ruiter: “Al de verschillende grijparmen van de wereldsamenzwering die door de theoretici openbaar zijn gemaakt – de joden, de vrijmetselaars, de Priorij van Sion, het Vaticaan, de Trilaterale Commissie, de Council on Foreign Relations, de new age-groepen, de diverse cultussen en sekten -, elk van deze richtingen laat zich direct herleiden tot de Rothschilds.”(3) Met begrippen als “grijparmen” en “tentakels” hanteert De Ruiter klassieke antisemitische metaforen. Dat de Rothschilds wereldwijd de exclusieve controle over al het geld zouden hebben, zou een van de best bewaarde geheimen van de twintigste eeuw zijn. De Ruiter suggereert verder dat Hitler bij de Rothschilds zou hebben behoord, waardoor de joden dus uiteindelijk zelf medeverantwoordelijk zouden zijn aan de Tweede Wereldoorlog en de shoah. Voor zijn boeken raadpleegt De Ruiter ook het beruchte antisemitische verzinsel “De protocollen van de wijzen van Zion”.

  In je reactie hierboven ga je niet in op de inhoud van de kritiek op De Ruiter, en kom je alleen aanzetten met “censuur”. Zoals je hopelijk beseft is er alleen sprake van censuur als de staat iemand daadwerkelijk belet om iets te zeggen. In dit geval gaat het echter ‘slechts’ om kritiek op De Ruiters ideeën en op jouw besluit om hem een platform te bieden. Het staat jou vrij om te kiezen of je een antisemitische christenfundamentalist een platform wilt bieden of juist niet. Momenteel kies je ervoor om dat wel te doen, en niemand die je kan tegenhouden, wel is het gevolg dat anti-racisten niet meer met je van doen willen hebben, dat lijkt me logisch.

  Over je PS-je: Wat ons betreft behoor je simpelweg niet meer tot die “linkse familie” wanneer je antisemitisme gaat promoten. Onze kritiek op De Ruiter, en jou als degene die hem een platform biedt, heeft niets te maken met “verketteren” of “wantrouwen”, maar alles met politieke analyse. De Ruiter is extreem-rechts en als je zegt fascisme te willen bestrijden is het merkwaardig dat je zo iemand een platform biedt.

  Het meest opmerkelijk aan de hele situatie is dat je compleet niet inhoudelijk ingaat op de kritiek. Je had ook kunnen trachten inhoudelijk te beargumenteren dat De Ruiters ideeën niet antisemitisch zijn, maar ik begrijp dat je daar vanaf hebt gezien, want dat is feitelijk niet mogelijk. (Overigens zouden we dat op deze site ook niet toelaten.)

 3. Sandra # 3 
  1 jaar geleden

  De site is wel een typisch links-rechts mengelmoesje. Iedereen is natuurlijk voor de vrede, dus Poetin is zo slecht nog niet – zie de uitvoerige samenvattingen van The Putin Interviews van Oliver Stone. Ik zie die onverholen steun voor Poetin en Assad als onvervalst extreem-rechts, maar je komt het veel tegen op internet.
  Daarbij de grote achterdocht tegen Big Pharma, de farmaceutische industrie. Op zich ook begrijpelijk gezien de milieuvervuilende praktijken en prijsopdrijvingen in die sector en een kritische kijk op allerlei reguliere medicamenten behoort ook al heel lang tot het progressieve repertoir. Speelt trouwens ook heel sterk in de VS, waar een ingewikkeld machtsspel tussen de farmaceutische industrie, de medicijnenhandelaars, verzekeraars en politici plaatsvindt. Ondertussen zie ik al wat jarenlang dat met name de paranoia-verhalen over vaccinaties steeds verder richting rechtse conspiracy-theorieen zijn opgeschoven en inmiddels al lang en breed het domein van antisemitische larie zijn geworden. Opmerkelijk vind ik wel de nieuwe overlap met fantastische verhalen over marihuana als medicijn tegen kanker en wat al niet. Er zijn ook verschillende fake-news berichten over allerlei oude huismiddeltjes en kruiden die wonderen zouden kunnen verrichten maar die inmiddels verboden zouden zijn op last van Big Pharma. Zo kun je dus zelfs een lievige beweging van oude hippies voor de legalisatie van medicinale wiet via samenzweringstheorieen in nieuwrechts vaarwater krijgen. In Amerika stemmen dit soort lui op Trump…

 4. secretaris PEL # 4 
  12 maanden geleden

  Dat die De Ruiter maar weer eens “de protocollen van Zion ” opvoert bewijst zijn domme anti-semitisme. Dat was namelijk ooit een anti-semitisch bedenksel van de geheime dienst van de Russische tsaar.

  JB

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*