Een agressieve pietofiel die gisteren meedeed aan het stoppen van de bus met anti-racisten. Of dit exemplaar op Twitter actief is weten we niet. (Foto gemaakt door Joris van Gennip)

Een agressieve pietofiel die gisteren meedeed aan het stoppen van de bus met anti-racisten. Of dit exemplaar op Twitter actief is, weten we niet. (Foto gemaakt door Joris van Gennip)

Met name naar aanleiding van de gebeurtenissen met de racistische wegpiraten in Friesland hebben de racisten er nog een schepje bovenop gedaan en ontvingen we gisteren en vandaag opnieuw honderden en honderden haat-, scheld- en soms zelfs dreigtweets, die tezamen weer duizenden keren geretweet werden. Een waterval aan tweets die de psyche, de mentaliteit en het gedachtegoed van racistisch Nederland genadeloos blootlegt. Moesten onderzoekers dertig jaar geleden nog in obscure blaadjes op zoek naar openlijk extreem-rechtse uitingen, vandaag leveren de racisten ze zomaar gratis af in je Twitter-timeline. We pikten er wat tweets uit die representatief zijn voor de hele berg en voorzagen die van ons commentaar (dat er steeds boven staat). Dat leidde vanzelfsprekend tot nog meer haat-tweets, maar toch ook tot her en der de verwijdering van een tweet door iemand die schrok van zichzelf of zich plots realiseerde dat openlijk racisme strafrechtelijke consequenties kan hebben.

Eric Krebbers

 1. Caroll Hattie # 1 
  11 maanden geleden

  Ja, schokkend, de bagger die huist onder de schedel ProPietGriezels! Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn voor anderen om in ieder geval afstand te nemen van de eis van dergelijke fanaten dat piet pik- en pikzwart zal zijn! En te beseffen hoeveel racisme en fascisme er schuilt onder die valse verdedigers van de kinderziel. Je zult je kinderen maar in de buurt van dit soort doodenge mensen op moeten laten groeien!

 2. nexus m. # 2 
  11 maanden geleden

  De botte agressiviteit druppelt van het gezicht van die gast boven op de foto. Hij voelt zich zeker gesteund door het passiviteit van de Nederlandse politie die rechts-extremisten altijd liever hun gang laat gaan, terwijl bezig vreedzame progressieve betogers gewelddadig op te pakken omdat ze ergens staan. zonder dat ze de algemene orde doen verstoren.
  Verbazingwekkend dat dit feit vermoedens van collusie mt extreem-rechts opwekt?

  Wat nader opvalt is dat die gast de verborgen nazi-groet uitbrengt, wel te verstaan in de openbaarheid. Indien hij dat thuis doet is hoewel zeer verwerpelijk, doch zijn eigen zaak.
  Wie bekend is met de opkomst van neo-nazi bewegingen, weet dat ze aantal slimmigheden gebruiken om hun lieveling Hitler-groet uit te brengen. Dan doen ze bijvoorbeeld het met uitgestoken wijsvinger, niet met volle hand, opdat ze vervolgens zouden het kunnen ontkennen.

  De progressievelingen doen in antwoord vaak het middenvinger uitsteken. Zo communiceer je wereldwijd met neo-nazi’s.

  Tenslotte worden we regelmatig door de Deep State steeds erop gewezen dat er geen enkel gevaar uit extreem-rechtse hoek zou komen, omdat links zou eigenlijk steeds het Zwarte Piet moeten zijn. De recente gebeurtenissen kunnen niet meer onder het tapijt gewogen worden.
  Iedereen heeft kunnen zien hoe ver extreem-rechts gaat in de gewelddadige verstoring van de openbare orde, bedreigingen uiten richting vreedzame burgers die enkel gebruik maken van hun Grondwettelijke rechten die overal binnen de EU gegarandeerd zijn.

  Uiterst opvallend hierbij is dat de Nederlandse Parlement die voor de rechten van alle burgers verantwoordelijk staat, niets mee doet. Is het echt een “poppenkastje” geworden naar wat ooit een ultrarechtse persoon zei?

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*