Posteractie tegen Wilders en zijn Best Friends Forever (BFF): doe mee!

Wilders en Borghezio van de Lega Nord.
Wilders en Borghezio van de Lega Nord.

Doorbraak heeft weer actieposters tegen Geert Wilders in de aanbieding! Vraag ze kosteloos aan en plak of hang ze op in aanloop naar de provinciale verkiezingen van 18 maart aanstaande!

Elke provincie in Nederland kent een eigen parlement, de Provinciale Staten. Dat wordt eens in de vier jaar gekozen, en het ‘controleert’ de Gedeputeerde Staten, zeg maar de ‘regering’ van de provincie. Ook de PVV doet dit jaar weer mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De uitslag daarvan bepaalt mede wie er in de Eerste Kamer zitting gaan nemen. De Eerste Kamer is het orgaan dat de wetten van de Tweede Kamer goed moet keuren. Of afkeuren. Dat kan ook. In 2011 haalde de PVV bij de Provinciale Staten-verkiezingen 69 van de 566 zetels. Met die 69 zetels kreeg de PVV 10 van de 75 zetels in de Eerste Kamer. In de huidige peilingen zou de PVV er in de Eerste Kamer 2 zetels bij krijgen.

In 2011 trad de PVV uiteindelijk alleen in Limburg toe tot de Gedeputeerde Staten. Na een scheldpartij van Wilders het jaar daarop tegen de Turkse president toen die Limburg bezocht, en de onderlinge ruzie daarover binnen de Limburgse PVV-fractie, werd de partij weer uit de Gedeputeerde Staten gegooid. De afgelopen vier jaar zijn in het land maar liefst 31 (!) PVV-Provinciale Staten-leden opgestapt, een tsunami aan wachtgelders wordt dat wel genoemd. Meerdere keren gebeurde dat omdat zelfs zij Wilders toch wat te extreem vonden, bijvoorbeeld na zijn haatzaaiende vraag om meer of minder Marokkanen. Andere PVV-Statenleden stapten simpelweg op omdat ze incompetent waren.

Doorbraak heeft vorig jaar vier actieposters gemaakt tegen Geert Wilders en zijn extreem-rechtse vrienden elders in Europa. Op elke poster staat de PVV-leider afgebeeld met een van die Best Friends Forever (BFF) en een kenmerkende uitspraak daarvan. Uitspraken die het nodige zeggen over Wilders politieke voorkeuren. De posters kunnen natuurlijk op elk gewenst moment worden verspreid, als uiting van protest tegen de haatzaaipolitiek van Wilders. Juist ook vooraf aan verkiezingen, zeker nu de PVV het weer goed doet in de peilingen.

De A2-posters zijn te bestellen bij Doorbraak (bel of mail ons even, en geef aan hoeveel je er wilt) of zelf te printen vanaf de campagnewebsite. Het idee is dat ze overal in het land op muren en achter ramen te zien zullen zijn. Je kunt de posters ook creatief inzetten tegen PVV-propaganda, of tegen propaganda van welke andere willekeurige partij dan ook die je niet aanstaat.

De postercampagne vind je hier en de achtergronden ervan hier.

Posters bestellen?
Mail: doorbraak@doorbraak.eu
Bel: 06-41206167

Poster over het Vlaams Belang. Bestellen? Zie: wildersBFF.nl
Poster over het Vlaams Belang. Bestellen? Zie: wildersBFF.nl
Poster van Lega Nord.
Poster van Lega Nord.
Poster met Front National.
Poster met Front National.
Poster van FPÖ.
Poster van FPÖ.