Protestactie tegen Verdonk in Leeuwarden

De grote Leidster
Doorbraak organiseert op vrijdag 16 mei 2008 in Leeuwarden een protestactie tegen de beweging Trots op Nederland van Rita Verdonk. Het gedachtengoed van deze beweging is doorspekt met racisme, nationalisme en neo-kolonialisme.

Datum: 16 mei 2008
Tijd: 19:00 uur
Plaats: Eden Oranje Hotel, Stationsweg 4, Leeuwarden.

Rita Verdonk wil haar beweging Trots op Nederland promoten. Daarvoor gaat ze op tournee langs diverse steden. Op 16 mei doet ze Leeuwarden aan.

Verdonk wil nog harder optreden tegen migranten, nog meer vluchtelingen uitzetten, nog minder rekening houden met minderheden. De liberale politica wil nog meer bezuinigen op de armen, en nog meer geven aan de rijken.

Niemand weet waar Verdonk haar geld vandaan haalt. Ze is een beweging en hoeft zich dus aan niemand te verantwoorden. Ook hoeft ze zich niet verantwoorden aan haar leden, want die heeft ze niet.

Om dit dictatoriale gedrag te verbergen probeert ze zich te showen als iemand van “het volk”. Op populistische wijze probeert ze meer kiezers achter zich te krijgen. Ze zegt dat ze zal doen wat “het volk” wil, dat ze samen met “het volk” het fileprobleem zal oplossen. En dat de meerderheid zal beslissen.

Maar het is allemaal schijn. Want de meerderheid zal slechts zijn zin krijgen als die hetzelfde wil als Verdonk zelf. Als de meerderheid voor een generaal pardon voor vluchtelingen zou zijn, dan heeft de meerderheid pech. Want Verdonk doet alleen wat ze zelf wil.

Op 16 mei komt Verdonk naar Leeuwarden om haar racistisch beleid te promoten. Protesteer op die dag mee tegen Verdonk. Geef Rita geen kans.

(De oproep in doc.)