Rosa Manus weigert voedsel voor hongerige en bange Maria (video)

De Leidse vrouwenopvang Rosa Manus wilde ongedocumenteerde Maria gisteren op straat gooien, maar onder meer via een actie is dat voorkomen. Een dag later is ze nog steeds in de opvang.

Maar ze krijgt geen eten en kan ook niet naar buiten om boodschappen te doen, omdat ze dan hoogstwaarschijnlijk niet meer wordt binnengelaten. Omdat ze honger heeft, probeerde een delegatie van de SP en Doorbraak vanochtend een tas boodschappen af te geven bij de receptie van het opvangcentrum. Maar die werden niet aangenomen.

Maria schreef ons net: “Ik ben er kapot van en bedroefd door het wrede gedrag van Rosa Manus jegens mij. Zonder de instellingen en mensen die ik vertrouw en die me psychologisch en juridisch steunen, zou ik nu in een andere wereld zijn, waar ik zulke wreedheid niet zou tegenkomen. Rosa Manus wil me uit de opvang krijgen door me te beperken, me niet naar buiten te laten gaan, me geen eten te geven en contact moeilijk te maken met de andere vrouwen die in de opvang wonen. Ik heb geestelijk en lichamelijk veel last van de druk. Ik ben heel erg nerveus en de wond van mijn operatie doet extra pijn. Rosa Manus gedraagt ​​zich irrationeel en onwettig jegens een zwak, en fysiek en psychisch ziek mens als ik. Ik begrijp niet welk doel men nastreeft. Ik ben erg bang voor mezelf en voor de druk en het bestuurlijke geweld van Rosa Manus. Ik wil niet dakloos worden.”

Eric Krebbers

Het Leidsch Dagblad besteedt ook uitgebreid aandacht aan deze schandalige kwestie: