Vakbondsleden roepen FNV en CNV op om zich uit te spreken tegen genocide in Gaza

FNV-vlag bij de sit-in voor een staakt-het-vuren op Den Haag CS op 21 november 2023.

Een aantal vakbondsleden is een online actie gestart om de FNV en CNV ertoe te bewegen om zich uit te spreken tegen de genocide in Gaza, en tegen de medeplichtigheid van de Nederlandse regering daaraan. Wie lid is van een van deze vakbonden, kan een mail sturen naar de vakbond. Zo kan de druk op de vakbondstop worden verhoogd.

Uit de oproeptekst: “Meer werkers in Nederland willen actie voeren omdat onze regering medeplichtig is aan de genocide in Gaza. Zoals bijvoorbeeld de walk-outs bij Booking en de wekelijkse sit-in bij de ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Maar omdat vakbonden zoals de FNV en CNV weigeren zich uit te spreken, kunnen werkers die actie willen voeren, niet worden beschermd. Zelfs niet als ze lid zijn.

Dus roepen wij, leden van deze vakbonden, ons bestuur op om zich uit te spreken over de genocide in Gaza. Zodat de leden die actie willen voeren, beschermd kunnen worden. Vooral nu de Palestijnse vakbonden opnieuw oproepen tot solidariteit, ditmaal in het kader van Land Day (30 maart), een belangrijke dag voor Palestijnen.”

Wie lid is van de FNV, kan mailen via deze link. Wie lid is van de CNV, kan mailen via deze link..

Harry Westerink