Wat schrijft rechts?

Stefan Wijkamp was ook weer aanwezig bij de herdenking van de Oostfront-nazi's.
Stefan Wijkamp was ook weer aanwezig bij de herdenking van de Oostfront-nazi’s.

In de publicaties van Hitler-wannabees, rechts-populistisch gespuis en christenzeloten komt hun ware aard naar boven. Haat tegen Joden, niet-westerse migranten en afvalligen voert de boventoon. Daarbij geven de publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van deze snuiters: krankjorume ideeën zijn aan de orde van de dag.

In de nieuwsbrief van Stichting Taalverdediging staat het wel zeer treurige relaas van ene heer Smits. Deze onfortuinlijke taalverdediger pakt af en toe de trein en laat zich dan “wel eens verleiden tot het nuttigen” van een “broodje gezond”. Dat haalt hij normaliter bij de kleingrutter “De Kiosk” op het station. Onlangs sloeg de schrik de heer Smits om het hart. Wat bleek? Bij het weggooien van de verpakking van het heerlijke broodje gezond merkte hij op dat de Nederlandstalige opdruk op de verpakking plaats had gemaakt voor een Engelstalige opdruk! Nondeju, dacht de heer Smits! Na een vruchteloze belpoging met de producent van het broodje gezond besloot de heer Smits om voortaan maar af te zien van het broodje en zelf een boterham te smeren. Ik wens de heer Smits bij deze veel sterkte toe in deze moeilijke tijden zonder zijn broodje gezond. Oprecht. Ik leef intens met meneer mee.

In Pro Patria van de pietepeuterige splinter Nationalistische Volksbeweging (NVB) staan weer de nodige idioterieën en bizarre hersenspinsels. Zo meent men dat de Amerikaanse president Obama “een moslimopleiding heeft genoten” omdat hij zich altijd uit zou spreken voor de moslims en tegen de christenen. Men noemt hem zelfs een “heimelijke moslimpresident”, die ook nog eens lid zou zijn van de Moslimbroederschap. Als keihard bewijs daarvoor haalt Pro Patria aan dat enkele Amerikaanse scholen de naam “Kerstboom” veranderd zouden hebben in “feestboom”, en dat Obama “nauw samenwerkt” met de bekende talkshowhost Oprah Winfrey. En als dat geen keihard bewijs is, dan weet ik het ook niet meer! Obama zou in zijn streven naar “islamisering” van de wereld trouwens geholpen worden door “radicaal-linkse globalistische organisaties” als de VN, de EU, het IMF en de Wereldbank. Blijkbaar is radicaal-links dan toch veel sterker en groter dan ik dacht.

Leuke vlaggetjes op anti-racisme demonstratie in 1995.
Leuke vlaggetjes op anti-racisme demonstratie in 1995.

In Elsevier, weekblad van rechts en ondernemend Nederland, wordt kritisch bericht over Geert Wilders. Nu is dat niet geheel verbazingwekkend, aangezien Elsevier de laatste jaren wel vaker net ietsje meer op de hand is van de meest rechtse vleugel van de VVD dan op die van de brulaap uit Venlo. Maar goed, volgens het weekblad is de voormalige VVD-er Wilders een uitmuntende leerling van de VVD-mastodont Frits Bolkestein, die zich in de jaren negentig van de vorige eeuw als een van de eerste vooraanstaande politici in Nederland bediende van een openlijk racistisch discours. Volgens Elsevier heeft Wilders van Bolkestein geleerd “wat het effect is van gewaagde toespraken”. Op die manier zouden politici “een grote schare mensen bereiken, die je bovendien gaan bewonderen om je politieke moed”. Volgens Elsevier ging Wilders met zijn provocatieve “minder-minder-minder”-toespraak in de fout, omdat hij nu voor het eerst “over de rand” ging. Daarmee ontpopte Wilders zich tot een “volksmenner” en een “opruier” die “vulgaire vooroordelen” in beleid om wil zetten. En op dat soort “ordinaire” taal zit ondernemend Nederland niet echt te wachten: dat zou de handelspositie van Nederland immers schaden. Hoe dan ook, ik moet toch meteen weer denken aan een grote demonstratie tegen racisme in 1995. Onder de tienduizenden deelnemers was ook Bolkestein te vinden. Tegelijkertijd liepen gelukkig ook honderden anderen, waaronder ondergetekende, rond met papieren Nederlandse vlaggetjes met daarop de gelouterde leus “Fuck the Bolk”. Het vlaggetje heb ik nog thuis hangen. Met aan de achterkant er met de hand bijgeschreven “Fuck Wilders”. En zo is het maar net, in figuurlijke zin dan.

In Wij Europa van de nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) is te lezen dat de NVU-secretaris Peter van Egmond eind vorig jaar op een PVV-bijeenkomst in Noord-Holland was. Hij was daartoe uitgenodigd door een PVV-er die een introducee mee mocht nemen. De betreffende PVV-er was wel op de hoogte van het NVU-lidmaatschap van Van Egmond, maar ach, er lopen wel meer halve en hele nazi’s rond bij de PVV, zal die gedacht hebben. Van Egmond zelf twijfelde eerst nog of hij wel moest gaan: “Ik weet dat de PVV niet graag met de NVU geassocieerd wil worden”. Maar hij ging toch, omdat hij “nieuwsgierig” was. Met een veertigtal andere aanwezigen luisterde hij naar toespraken van Staten- en Eerste Kamerleden van de PVV. In hetzelfde nummer van Wij Europa staat ook nog dat Wilders volgens NVU-leider Constant Kusters steeds verder naar rechts opschuift: “Hij komt dichter bij ons. Nu gaat hij zaken doen met Filip Dewinter en het Front National. Dat zijn mensen die ik al jaren ken!”, aldus een enthousiaste Kusters. Hij hoort zo bij de kleine groep Nederlanders die onze postercampagne over Wilders en zijn Europese BFF-ers als positieve reclame ziet. We hadden niet anders verwacht.

Dominique Venner, met een knal uit het leven gestapt. Dat vele nazi's hem mogen volgen...
Dominique Venner, met een knal uit het leven gestapt. Dat vele fascisten hem mogen volgen…

In Revolte, tijdschrift van Voorpost Vlaanderen en Nederland, wordt eervol stil gestaan bij de dood van de bejaarde extreem-rechtse Franse ‘historicus’ en essayist Dominique Venner. Deze knakker vocht in de jaren vijftig als vrijwilliger in Algerije tegen de bevrijdingsbeweging aldaar. Daarna werd hij lid van de Franse terreurorganisatie OAS. Die bestond uit militairen en andere extreem-rechtsen die met moordaanslagen in Algerije én Frankrijk de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd de kop in wilde drukken. Bij de gewelddadigheden van de OAS vielen naar schatting 12.500 dodelijke slachtoffers en dat is volgens Voorpost kennelijk iets om trots op te zijn. Venner werd wegens zijn lidmaatschap van de OAS veroordeeld tot drie jaar cel. Ook daarna bleef hij actief in de extreem-rechtse beweging. In mei 2013 pleegde de achtenzeventig jarige Venner op een wel heel spectaculaire wijze zelfmoord! Hij toog naar het hoofdaltaar van de Parijse Notre Dame-kathedraal, opende zijn mond, stopte er een pistool in en haalde doodgewoon de trekker over. In een afscheidsbrief die hij op het altaar achterliet, liet hij weten tot deze daad gekomen te zijn uit protest tegen de vermeende islamisering van Frankrijk en het homohuwelijk. Hoe dan ook, deze fascist hield klaarblijkelijk niet van halfbakken maatregelen en stapte met een knal uit het leven. Dat vele fascisten hem mogen volgen…

Op de website van de nazistische organisatie Blood & Honour (B&H) Nederland staat een verslag van de “Heldengedenktag” die in maart plaatsvond. Op deze dag herdacht dit clubje boyscouts de Duitse nazi’s die om het leven zijn gekomen “in de grote afweerslag tegen het bolsjewisme en de democratie”. Volgens B&H waren het destijds “onze helden die werkelijk alles gegeven hebben om het hart van Europa, het nationaal-socialistische Derde Rijk, te behoeden voor de horden uit het Oosten en het verderfelijke internationale kapitalisme uit het Westen”. En met dat laatste doelen ze natuurlijk, hoe kan het ook anders, op “de Joden”. Een kleine delegatie van B&H was aanwezig op het Ehrenfriedhof in de Duitse gemeente Kleve om daar bloemen te leggen bij het monument voor de daar begraven nazi’s. Hierna gingen de nazi’s 2.0 naar de begraafplaats in het Nederlandse IJsselstein om ter plekke hetzelfde kunstje te flikken voor de dode nazi’s 1.0. Een prominent aanwezige bij de Heldengedenktag was natuurlijk Stefan Wijkamp. Die staat bekend als “de Führer van de Lage Landen”, omdat hij zijn kleding-, snor- en haardracht modelleert naar zijn grote voorbeeld Adolf Hitler. Ook nu weer bleek Wijkamp gehuld te zijn in een lange zwarte leren jas, een bruin overhemd, zwarte das en Hitler-snor. Hij legde bloemetjes bij de graven en probeerde statig een spandoek met de afbeelding van een mof omhoog te houden. Het enige dat dit keer ontbrak, waren de medewerkers van de geestelijke gezondheidszorg, met een dwangbuis, maar dat terzijde.

Gerrit de Wit