Logo.

Logo.

Op 1 november organiseert de Anti-Fascistische Actie (AFA) de demonstratie “Refugees welcome”. Vluchtelingen worden zeker de laatste tijd van alle kanten bestookt met racistische leuzen en hetzes. Ze worden zowel verbaal als fysiek aangevallen en zelfs bekogeld met vuurwerkbommen. Daarom is het belangrijk om een sterk tegengeluid te laten klinken. Kom ook naar deze demonstratie in Den Haag, om zo solidariteit te tonen met de vluchtelingen.

Demonstratie
Zondag 1 november
Vanaf 15.00 uur
Plein voor station Den Haag Centraal
Facebook-event

Uit de oproep van AFA: “Migratie is van alle tijden. Ook nu zijn er mensen op de vlucht voor oorlog, armoede en politieke onderdrukking. Deze omstandigheden worden voor een groot deel veroorzaakt door de buitenlandse politiek van westerse landen. Maar in plaats van dat vluchtelingen in Nederland welkom worden geheten, wordt er een rechtse hetze tegen hen gevoerd. Aangewakkerd door rechtse politieke partijen worden er onder andere asielzoekerscentra en toekomstige opvangplekken voor vluchtelingen beklad met racistische teksten en symbolen. Ook vinden er op meerdere plekken in het land demonstraties tegen vluchtelingen plaats.

Wij vinden dat we solidair moeten zijn met vluchtelingen en dat er een einde moet komen aan de rechtse hetze die gebaseerd is op angst en leugens. Zo word er onder andere gesteld dat vluchtelingen sociale woningen innemen, terwijl het juist de rechtse politici zijn die ervoor zorgen dat er geen sociale woningen meer worden gebouwd. In tijden van toenemend racisme is het belangrijk een sterke anti-racistische beweging te bouwen. Daarom roepen wij op tot een brede demonstratie om onze solidariteit met vluchtelingen te uiten en een vuist te maken tegen racisme en uitsluiting.”

Shirley de Vet


 1. edith van den adel # 1 
  3 jaar geleden

  Ik kom. Zou graag iets kunnen printen voor op mijn raam. Is er zoiets?

 2. Eric # 2 
  3 jaar geleden

  Goed initiatief. Je kunt materiaal downloaden of aanvragen bij AFA:
  https://afanl.wordpress.com/2015/10/15/help-mee-mobiliseren-voor-de-refugees-welcome-demonstratie/

 3. Ruud # 3 
  3 jaar geleden

  Goed initiatief, ik kom! Heb sinds jaren 80 niet meer gedemonstreerd. Ik vind de situatie in NL beangstigend en herken mijn eigen land niet meer.
  Doen er ook andere landelijke organisaties/partijen mee?

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*