10 juni, Nieuwkoop: benefietbijeenkomst “Stand up for Sudan”

Op 10 juni organiseert stichting Blue Heart in Nieuwkoop een benefietbijeenkomst voor slachtoffers van de onlangs uitgebroken oorlog in Soedan. Bij dit interne conflict tussen het Soedanese leger en de paramilitaire groep Rapid Support Forces zijn al vele honderden doden gevallen en tienduizenden inwoners zijn op de vlucht geslagen. Volgens Riham Salah van Blue Heart moet deze verschrikkelijke oorlogssituatie meer aandacht krijgen.

Tijdens de benefietavond wordt er uitgelegd wat er in Soedan aan de hand is. Stichting Blue Heart zal zichzelf presenteren. En de Soedanese zanger Mo Ali zal met zijn band een optreden verzorgen. De opbrengst van de bijeenkomst is bedoeld voor slachtoffers van de oorlog in Soedan.

Wie ook op andere manieren in actie wil komen tegen de oorlog in Soedan, die kan meedoen aan de demonstraties die vanuit de Soedanese gemeenschap in Nederland worden georganiseerd, zoals op 3 juni in Amsterdam. Bovendien kun je nog steeds twee petities ondertekenen, de eerste tegen de oorlog in Soedan en de tweede voor verblijfsrecht voor alle Soedanese vluchtelingen.

Zaterdag 10 juni
Vanaf 19:00 uur
Theater Kaleidoscoop
Verbinding 2, Nieuwkoop

Harry Westerink