11 april, Tilburg: “Reclaim these streets”-demonstratie

Noelle Zarges heeft het initiatief genomen tot een demonstratie voor veiligheid van vrouwen op straat. De actie vindt plaats op 11 april in Tilburg, onder het motto “Reclaim these streets”.

Uit de oproeptekst: “Wij willen tijdens deze demonstratie bewustzijn creëren voor de veiligheid van vrouwen op straat en de betekenis van gelijkheid en inclusiviteit. Naar aanleiding van de dood van Sarah Everard is het tijd om van ons te laten horen. Het is tijd om op te staan, samen! Ook in Nederland is seksueel geweld en straatintimidatie een groot probleem. Wij willen dat ook mannen zich hier bewust van worden. Deze dag draait dus niet alleen om het demonstreren, maar ook om het informeren.

Zondag 11 april
Vanaf 14:00 uur
Koningsplein, Tilburg
Facebook

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met deze onderwerpen, of wil je er graag meer over weten, laat je dan zeker zien deze dag. Ben jij of ken jij iemand die hier een steentje aan bij zou willen dragen op wat voor manier dan ook, neem dan zeker contact op. Neem een mondkapje en eventueel handschoenen mee en blijf die dag netjes op anderhalve meter. Wij hopen hier een mooie informatieve en powerful dag van te maken, waarin we ons eindelijk kunnen laten horen. En nogmaals: iedereen is welkom. Dus ook mannen, laat van je horen en steun ons! Laten we in Tilburg een mooi begin maken van een veilige straat.”

Harry Westerink